Formació

Contractació laboral en el sector de la dansa

Cursos intensius o de curta durada

El 05 de Juliol del 2024

Online, Online

10:00h-12:30 h

03 de Juliol del 2024

Activitat gratuïta

L'ICEC, mitjançant l'SDE, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC) organitza un mòdul formatiu de professionalització del sector de la dansa i les arts del moviment, que s'emmarca dins el II Pla d’impuls de la dansa de Catalunya 2023-2026.

El programa, que inclou 6 formacions entre els mesos d’abril i juny, s’inscriu en el Programa de suport a la formació, una de les 9 mesures del pla d’impuls per facilitar el desenvolupament i capacitació dels professionals de la dansa.

En aquesta formació exposarem, de manera clara i senzilla, el procediment i les normes que s’han d’aplicar per contractar tant els intèrprets com la resta de treballadors i treballadores de la cultura que formen part de la vostra proposta escènica (tècnics i tècniques, productors i productores, etc.). Alhora, traçarem un recorregut des de les formes més habituals de constitució d’una companyia de dansa fins a la contractació laboral.

Objectius

Conèixer el marc legal de contractació laboral en el sector de la dansa.
Traçar un mapa del procediment que cal seguir per contractar els ballarins i les ballarines i la resta de treballadors i treballadores de la cultura que habitualment presten serveis a la vostra companyia, empresa o projecte de dansa.

Programa

Breu anàlisi de les formes jurídiques més habituals per constituir una companyia de dansa.
Normativa aplicable a la contractació laboral de ballarins i ballarines, tècnics i tècniques i el personal auxiliar.
Pacte laboral de la dansa.
Contracte de treball. Continguts mínims.
Cotització a la Seguretat Social segons el règim general i el règim especial d’artistes.
Inclusió del cost de contractació en el pressupost.