Formació

Asymmetrical Motion amb Lucas Condró

Formació Universitària, Postgraus i Masters

Del 21 al 22 de Maig del 2022

Passatge de Masoliver, 25, 1ª, 08005 , Barcelona

10-14:30

20 de Maig del 2022

85€

85 €

Tots els Nivells

Dasha Lavrennikov

Alas Artes en Movimiento

Lucas Condró

https://www.alasbcn.com

dasha.lavrennikov@gmail.com

666368066

Asymmetrical-Motion

Aquesta metodologia de moviment investiga a través de diferents perspectives l'agilitat del cos per al moviment i el desplaçament a l'espai. Comprenent l'agilitat com la manera més eficaç de fer servir la mecànica del cos i l'ús de l'energia per aconseguir la màxima potència.

Investigarem les asimetries naturals del cos donades majoritàriament a la columna vertebral- en les relacions entre el crani, la cintura escapular i la pelvis.-L'ús de les extremitats com una expansió del moviment asimètric de la columna i alhora com a suport per experimentar la llibertat. La relació de suports, distribució de pes, moviment de lestructura per trobar la inèrcia que es produeix en la relació de forces i pesos. La possibilitat de percebre l'espai com allò infinitament obert, vast i tridimensional on el cos es mourà.

La base d'aquesta metodologia té a veure amb la possibilitat d'observar el que passa quan em poso en relació amb els diferents materials (observar al meu propi cos i al cos dels altres) ia partir de llavors deduir per poder incorporar i aprendre de la pròpia experiència tant individualment com grupalment. Entendre l'experiència de la dansa com el gaudi que es produeix al moment del descobriment.

(BIO) Lucas Condró és ballarí, coreògraf i docent. El 1999 va ser convidat pel mestre i coreògraf David Zambrano a realitzar un seminari a la SNDO (School For New Dance Development) on després realitza els seus estudis durant 3 anys i es rep amb el títol de Dance Maker.

A Holanda va treballar amb coreògrafs com Paz Rojo, Hooman Sharifi, Nicole Butler i David Zambrano. Després realitza un perfeccionament al Centre Coreogràfic de Montpeller, amb mestres com Mark Tompkins, Lisa Nelson i Mathilde Monnier.

En tornar a l'Argentina va començar a treballar al costat de la coreògrafa Diana Szeinblum i va participar com a intèrpret de les obres 34 metres, al Centre d'Experimentació Escènica del Teatre Colon; Sud, en el marc de l'homenatge a Mauricio Kagel i Alaska. Amb aquesta darrera obra, va participar al V Festival Internacional de Buenos Aires i va realitzar gires pels Estats Units, Equador, Mèxic, Espanya (Festival Escena Contemporània) i Xile.

Els anys 2006 i 2007 va ser convidat al festival Temporad Internacional de Dansa a les ciutats de Bogota i Medellín on va estrenar la seva sola Matèria Aèria. El setembre del 2008 va estrenar el seu espectacle Algú proper en el marc del Festival Internacional de Buenos Aires. L'any 2009 és convidat juntament amb Diana Szeinblum a realitzar una residència artística al PICA (Portland Intitute of Contemporary Arts) de la qual sorgeix el muntatge Una cosa per tant que realitzo funcions a Buenos Aires i al Festival Internacional Danzalborde de Valparaiso, Xile. Paral·lelament al seu treball escènic, des de l'any 2005 desenvolupa la seva activitat docent en el camp de la dansa contemporània als espais i institucions següents: Taller de dansa del Teatre General San Martín (Buenos Aires, Argentina); Escola de circ LA SORRA (Buenos Aires, Argentina); Col·lectiu LA VITRINA (Santiago de Xile, Xile); Escola del SODRE (Montevideo, Uruguai; UNAM (D.F., Mèxic); Dance TeaterWorkshop (Nova York, Estats Units); Conservatori Superior de Dansa (Madrid, Espanya); DANSCENTRUM (Gotemburg, Suècia); DOCH Circus and Dance (Estocolm, Suècia). Companyia Culberg Ballet (Estocolm, Suècia). Des de l'any 2012 i fins a l'actualitat porta endavant el projecte ASYMMETRICAL-MOTION: un treball de recerca amb l'objectiu de desenvolupar i sistematitzar la seva experiència en la pràctica pedagògica de la dansa contemporània. Al febrer del 2016 publica amb Pablo Messiez el llibre: “Asymmetrical-Motion/Notes sobre pedagogia i moviment”. Publicat per l'editorial: Contenta Me tienes. Al Febrer del 2016 publico “Lo singular” sota la mateixa editorial. Al costat de Poliana Lima organitza el cicle de dansa MoverMadrid a la sala Quarta Paret.

video: https://www.youtube.com/watch?v=NtgmawKqqSA&t=116s