Formació

𝗨𝗡 𝗣𝗘𝗥𝗙𝗢𝗥𝗠𝗘𝗥 𝗘𝗡 𝗟'𝗘𝗦𝗣𝗔𝗜∞𝗧𝗘𝗠𝗣𝗦

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 17 de Gener al 27 de Març del 2024

C/Salvà 68 - Barcelona, Barcelona

10:00 - 12:00

14 de Gener del 2024

240€

215 €

Tots els Nivells

Oskar Luko

Espai Piluso

Oskar LUko

https://oskarluko.com/portfolio/un-performer-en-el-espacio-tiempo/

oskarluko@gmail.com

Aquest entrenament és una aproximació singular a la relació de l'intèrpret amb l'espai i el temps, dirigit tant a ballarines i actrius com a performers, músiques, cantants, directores, dramaturgues i tècniques, o a qualsevol que tingui inquietuds artístiques entorn de les arts escèniques i el moviment.

Els Viewpoints tenen el seu origen en la dansa postmoderna novaiorquesa. Van ser creats per la coreògrafa Mary Overlie i després desenvolupats per a teatre per la directora d'escena Anne Bogart de la SITI Company.

Un Performer en l'Espai ∞ Temps és un entrenament escènic creatiu en el qual investiguem i aprofundim en els diferents paràmetres en relació amb l'espai i el temps per a descobrir el potencial expressiu que conté cadascun d'ells.

SYSTEMS és un dispositiu mnemotècnic per als sis paràmetres dels Viewpoints de Mary Overlie (l'acrònim real s'escriu SSTEMS: Space, Shape, Temp, Emotion, Movement i Story) i també representa els paràmetres que Mary Overlie va considerar més importants.

Els Viewpoints ens serveixen per a sortir de la Zona Grisa, on les coses són esperades, segures, còmodes, d'un terme mitjà o que van per un camí central. Ens serveixen per a ampliar la consciència cap a tots els paràmetres que intervenen sobre un espai escènic. Ens serveixen per a conèixer les nostres tendències i els nostres límits en relació amb aquests paràmetres i amb pràctica empènyer aquests límits per a ampliar el ventall de matisos expressius que conté cadascun d’ells.

Dins d’aquest entrenament ens introduirem en la composició escènica des de els Viewpoints, creant petites improvisacions escèniques.