Actualitat

Formació que l’APdC ha programat pel 2016

07/03/2016

A l’APdC seguim treballant per oferir-vos cursos i xerrades per a complementar la vostra formació. A continuació us avancem algunes de les propostes formatives que tenim previstes per al 2016. Més endavant us enviarem la informació ampliada de cada activitat, amb tots els detalls i el procediment d’inscripció.

MARÇ

Nova xerrada del cicle de trobades ‘+55 en dansa’: prestacions per a majors de 55
  Dijous 10 de març de 18.30h a 20.30h – La Caldera Les Corts (c. d’Eugeni d’Ors 12. Barcelona)

Aprofundirem en els aspectes relacionats amb les prestacions contributives, prestacions no contributives i ajudes que poden afectar els i les artistes majors de 55 anys. També es tractaran les possibles incompatibilitats que poden sorgir entre la prestació de serveis laborals i el manteniment d’algunes d’aquestes prestacions. Per últim, es portarà a terme una tanda de preguntes per a poder resoldre els dubtes de les persones presents.

La sessió anirà a càrrec d’Andrea Leunda, advocada de l’Associació d’Actors i Directors (AADPC).

Curs de lateralitat
  Dissabte 12 de març de 10 a 14h i de 15 a 19h – La Caldera Les Corts (c. d’Eugeni d’Ors 12. Barcelona)

La lateralitat és un element inherent a la persona que influeix en tots els altres aspectes de la seva estructuració corporal i motriu amb diferents conseqüències. Tothom mostra una preferència i una certa habilitat per una banda o altra del cos. La dansa és una eina molt útil per equilibrar i harmonitzar el moviment tot evitant disfuncionalitats. Una demostració clara del lema “Ballar ens fa bé”, que enmarca moltes de les accions que s’estan preparant amb motiu del Dia Internacional de Dansa.

El curs anirà a càrrec de Jannick Niort. Aquesta formació va adreçada a ballarins/es, coreògrafs/es, docents i estudiants en dansa i/o educació física, etc. (30€ per a socis i sòcies APdC i 70€ per a no socis)

Curs de presentació oral de projectes (‘elevator pitch’)
Dimecres 30 de març de 10 a 14h (lloc per determinar)
Sessió organitzada conjuntament amb l’AADPC, la TTP i l’APCC.

El curs anirà a càrrec d’Alberto Lacasa, emprenedor format en enginyeria electrònica (EUSS) i en realització cinematogràfica (UACE). Fundador de l’empresa de formació en emprenedoria ‘Teams’ projection’ compta amb àmplia experiència en el Tercer Sector.

-Classes tècniques per a professionals: OLGA ÁLVAREZ 
Dimarts i dijous de 9:30h a 11hLa Caldera Les Corts (c. d’Eugeni d’Ors 12. Barcelona)

De l’1 de març al 28 d’abril, les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec d’Olga Alvarez. L’entrenament dóna molta importància a la disponibilitat del cos i busca sobretot retrobar el plaer essencial de moure’s. Està pensat per entrar en un moviment fluid, àgil i eficient. Mantenim un preu molt reduït per als socis i sòcies. Els vals de 5 classes costen 25€, i les classes soltes, 6€. El preu per als no associats és de 45€ (val de 5 classes), i 10€, per classe solta. 

MAIG

– Enllaç 2016
Dilluns 9 de maig a les 16h – Fàbrica Fabra i Coats (c. Sant Adrià 20. Barcelona)
Projecte organitzat conjuntament amb l’APGCC, l’AADPC, la TTP i l’APCC.

Sessió adreçada a artistes de dansa, circ i teatre que requereixin serveis de gestió cultural. Es presentaran exemples d’aliances entre artistes i gestors. Mitjançant un espai de diàleg, posarem en relació gestors interessats en col·laborar en un projecte artístic i artistes que requereixin serveis de gestió.

-Classes tècniques per a professionals: CONSTANZA BRNCIC 
Dimarts i dijous de 9:30h a 11hLa Caldera Les Corts (c. d’Eugeni d’Ors 12. Barcelona)

Del 3 de maig al 30 de juny, les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec de Constanza Brncic. Aquestes sessions d’entrenament es basen en diverses aproximacions al treball corporal  -body weather, senso-percepció, treball de contacte, manipulacions-, per obrir el cos i redescobrir les seves potencialitats físiques i la seva disponibilitat creativa. Mantenim un preu molt reduït per als socis i sòcies. Els vals de 5 classes costen 25€, i les classes soltes, 6€. El preu per als no associats és de 45€ (val de 5 classes), i 10€, per classe solta.

JUNY

– Curs pràctic de motivació per a docents en dansa – Segona part
Dissabte 4 de juny – La Caldera Les Corts (c. d’Eugeni d’Ors 12. Barcelona)

Segona part del curs impartit al mes de novembre de 2015. L’objectiu del curs – de 7 h de durada  és que els assistents adquireixin coneixements en psicologia mitjançant un enfocament pràctic, experiencial i dinàmic, i que els puguin aplicar a l’aula. No cal haver assitit a la primera part del curs.

La sessió tornarà a estar a càrrec d’Ana García-Dantas: psicòloga, doctora en Psicologia per la Universitat de Sevilla i investigadora a l’àrea de la psicologia dels ballarins/es. Té àmplia experiència com a professora de dansa. No cal haver assistit a la primera part del curs (35€ per a socis i sòcies APdC i 75€ per a no socis).

SEGON SEMESTRE DE L’ANY

– Curs de lectura del moviment
Del 14 al 16 d’octubre – Tragant Dansa (c. de Reig i Bonet 23. Barcelona)
Curs organitzat en col·laboració amb Tragant Dansa i Blandine Calais Germain.

Aquest curs observa el desenvolupament dels moviments corporals. Mostra progressivament les bases d’una metodologia que permet “llegir” la posició d’una articulació sola, després de diverses articulacions simultàniament, després el desenvolupament que porta d’una posició a una altra, sobre diverses articulacions al mateix temps, i  sobre el cos global.

– Xerrades sobre morositat i facturació
Dates per confirmar
Sessions organitzades conjuntament amb l’AADPC, la TTP i l’APCC.