Actualitat

Formació i mentoria per a desenvolupar el dossier pedagògic d’un espectacle de dansa

08/04/2024

Més enllà de la qualitat d’un espectacle, tant teatres i festivals com diferents línies d’ajuts i subvencions valoren cada vegada més l’aportació de l’artista o companyia a la creació de nous públics.

L’APdC organitza una formació de 4 hores gratuïta per a sòcies de l’APdC que vulguin aprendre des de zero com redactar un dossier pedagògic i rebre assessorament en la seva redacció i posada a punt. Serà a càrrec de la coordinadora de Pedagogia de l’Espectacle de la Fundació Torre del Palau, Judit Josa.

Es tracta d’una formació d’iniciació al dossier pedagògic, on es tractaran qüestions com els circuits escolars i pautes per desenvolupar un dossier a partir d’un espectacle creat.

La formació comptarà amb dues parts:

Sessió teòrica a la Caldera Les Corts. 26 d’abril de 10 a 14h. Temari:

  • La dansa i la seva aportació en l’adquisició de competències transversals en infants i joves. Marc general.
  • Referents específics: els currículums de les escoles i instituts.
  • Les produccions de dansa aporten valor educatiu i pedagògic, exemplifiquem-ho.
  • Ensenyem a l’espectador infantil i jove. Com ho fem? Supòsits pràctics.
  • Eines per tenir en compte en el procés de producció, amb visió educativa. Com aportar valor a la creació, des d’aquesta mirada. Decàleg, propostes, conclusions.

Adreçat a: 10 sòcies de l’APdC amb mínim d’un espectacle estrenat (adreçat a públic infantil o juvenil), que és sobre el que es treballarà en la formació. Només s’acceptarà a una persona per companyia o projecte. Al formulari d’inscripció caldrà aportar informació sobre l’artista/cia i l’espectacle en qüestió.

2 sessions personalitzades per a desenvolupar el dossier pedagògic.

Entre juliol i desembre, Judit Josa oferirà 2 sessions personalitzades de 2 hores cadascuna a 5 dels artistes que hagin assistit a la sessió teòrica d’abril per acabar de donar forma als dossier pedagògics dels seus espectacles.

Per a poder optar a aquestes sessions, les persones interessades hauran de presentar una proposta de dossier pedagògic a partir del que s’hagi treballat a la sessió teòrica. Una comissió formada per Judit Josa i dos membres de la junta de l’APdC escolliran els 5 projectes que rebran l’assessorament personalitzat.

INFORMACIÓ BÀSICA I CALENDARI

Sessió teòrica: 26 d’abril, de 10 a 14h, a La Caldera Les Corts.

Adreçat a: 10 sòcies de l’APdC amb mínim d’un espectacle estrenat (adreçat a públic infantil o juvenil). Només s’acceptarà a una persona per companyia/projecte.

Assessorament personalitzat: 2 sessions d’assessorament entre juny i desembre a 5 de les 10 persones assistents a la formació d’abril.

Inscripcions a: https://forms.gle/gD7Ya5Bm7uJJFu2B7