Actualitat

Nova formació: Fisioteràpia per la dansa. Tècniques d’autotractament

31/08/2022

L’APdC va obrir una convocatòria de propostes de tallers entre totes les persones associades amb l’objectiu de poder oferir formacions impartides per elles mateixes i que responguessin als interessos del teixit associatiu de l’APdC. Es varen presentar 20 propostes de tallers enfocats a diferents àmbits de la dansa (entrenaments, creació, salut, educació, comunitat… des d’una mirada teòrica o des de la pràctica).

Una de les propostes més votades va ser ‘Fisioteràpia per la dansa. Tècniques d’autotractament’, de la sòcia Laura Campaner, que es durà a terme el 17 de setembre de 10 a 19h a La Caldera Les Corts i tindrà un preu de 20 euros per a persones associades i de 45 per al públic general.

Ja us podeu apuntar! Aquí teniu més informació i el link de reserva:

Objectius. Difondre la salut en l’àmbit de la dansa. Sensibilitzar sobre la importància de tenir coneixement sobre el funcionament i l’estat del propi cos i tenir cura d’ell. Adquirir o millorar els coneixements bàsics sobre l’aparell músculo-esquelètic. Aprendre eines per millorar les condicions de les estructures músculo-esquelètiques: tensió de músculs i fàscies, bloquejos articulars, consciència i control motor… Millorar l’estat de salut física de les ballarines i ballarins i prevenir lesions.

Contingut. Breu aproximació a l’anatomia de l’aparell locomotor: sistema esquelètic, sistema muscular i fàscies, sistema nerviós perifèric (de forma pràctica-vivencial). Tècniques d’autotractament: alliberació de tensions miofascials, automassatge, inhibició muscular, desbloqueig articular, drenatge, autoconsciència corporal, tècniques de respiració i relaxació…

Destinataris. Ballarines i ballarins professionals, amateurs o estudiants, amb o sense lesions.

Laura Campaner. És fisioterapeuta i ballarina. Com a fisioterapeuta està especialitzada en l’Aparell Locomotor, en el Sòl Pèlvic, i en la Dansa. Com a ballarina té formació en Danses Urbanes i Dansa Contemporània sobretot, a més de Dansa Clàssica i Moderna, i altres disciplines com la Gimnàstica Rítmica. Ajuda a tractar i prevenir lesions, educa en l’autoresponsabilitat i cura del cos, i utilitza la dansa com a eina corporal i d’intervenció social.


Quan: 17 de setembre de 10h a 19h

On: La Caldera Les Corts (Eugeni d’Ors, 12, Barcelona)

Preu: 20 € per a socis (45 per a no socis)