Actualitat

Nova formació APdC: Prevenció de lesions en la dansa. Reeducació postural

17/03/2022

La formació serà presencial a La Caldera Les Corts el 5 d’abril d’11 a 14h i caldrà registrar-se prèviament

El proper dimarts 5 d’abril l’APdC organitza una nova formació per a professionals dedicada a la salut en l’àmbit de la dansa. Serà un taller impartit per la ballarina i fisioterapeuta Laura Campaner que mirarà de sensibilitzar sobre la importància del coneixement del propi cos; d’ensenyar a prevenir i reduir les principals lesions de dansa; i d’introduir la Gimnàstica Abdominal Hipropressiva com a eina de reeducació postural.

Quan: 5 d’abril d’11 a 14h

On: La Caldera Les Corts (Eugeni d’Ors, 12, Barcelona)

Formació gratuïta per a persones associades a l’APdC (el preu per a no socis és de 20 euros)

Cal inscriure’s prèviament i rebreu la confirmació.               

PROGRAMA DEL CURS

Primera part

Definició de la lesió en la dansa

Causes principals de lesió en la dansa

Lesions més comuns en la dansa

Segona part

Definició d’una causa intrínseca de lesió: alteració o dèficit postural

Anàlisi postural: aprenent a observar i prenent consciència

Tercera part

Com prevenir lesions en la dansa

Eina de Prevenció de lesions i de Reeducació postural: Gimnàstica Abdominal Hipopressiva

Laura Campaner

Laura Campaner Pagès és fisioterapeuta i ballarina nascuda a Palma de Mallorca el1991, instal·lada a Barcelona des del 2010. El seu interès en el cos i en el moviment va començar als 5 anys, quan va iniciar un llarg recorregut en la gimnàstica rítmica. Però ben aviat es va introduir també en la dansa, i aquesta encara no ha deixat de formar part de la seva vida personal i professional. S’ha format sobretot en danses urbanes, dansa contemporània i clàssica, però també en altres estils de dansa i disciplines físiques (a Mallorca, Barcelona i Londres). Va graduar-se en fisioteràpia per l’EU Gimbernat (UAB, Barcelona), i s’ha anat especialitzant en l’aparell locomotor, en el sòl pèlvic, i en la dansa.

Després d’anys de donar molts tombs i anar guanyant experiències, actualment exerceix de forma lliure sota el seu concepte de salut holísitica que integra la dansa: “Salut’am dansa”. Es basa en la recuperació funcional activa, en la prevenció i manteniment de la salut, en la conscienciació i l’educació a través del moviment i de la dansa, des d’una visió global i sistèmica de la persona, considerant-ne els aspectes físics, emocionals i socials. Està orientada a qualsevol perfil de persona o pacient, però amb un gran interès en els ballarins i ballarines. Fomenta sobretot la presa de consciència del cos, la reeducació de la postura i el moviment, utilitzant a més de la teràpia manual, la teràpia física activa a través de diferents tècniques corporals (Gimnàstica Abdominal Hipopressiva, Gyrokinesis, PBT, estiraments…) i diferents estils i conceptes de dansa.

Laura Campaner entén la dansa com un instrument del cos per cuidar-se, moure’s i expressar-se, però també com una eina d’intervenció comunitària. És per això que desenvolupa projectes en els que la salut i la dansa són utilitzades per conscienciar, visibilitzar i educar la societat.