Actualitat

FiraTàrrega aposta per la creació que supera les fronteres entre arts escèniques

05/08/2014

De l’11 al 14 de setembre tindrà lloc una nova edició de FiraTàrrega, una plataforma que entén les arts del carrer com un espai multidisciplinari i es presenta com un catàleg d’experiències per als espectadors que vulguin deixar-se sorprendre.

80 companyies seran les que es desplaçaran fins a Tàrrega durant el segon cap de setmana de setembre, 51 de les quals són part del Programa Oficial i 29 formen el Programa Empresa. En total, hi haurà 37 companyies catalanes (46% de la programació), 22 companyies de la resta de l’estat i 21 companyies internacionals, que vénen de Mèxic, Eslovàquia, República Txeca, Hongria, Polònia, Argentina, Bèlgica, Itàlia, França i Gran Bretanya.

Pel que fa al Programa Oficial, està compost de 51 companyies i 52 espectacles, dels quals 26 espectacles són estrena, el que representa el 50% de la programació oficial. 38 espectacles (73%) són de teatre de carrer, mentre que la resta, 14 espectacles (27%), són de sala. Pel que fa als públics, una tercera part de la programació oficial està dirigida a adults, mentre que la resta, 36 espectacles,  són aptes per a tots els públics.

Un pol de programació dedicat a la festa i nits de dansa urbana
FiraTàrrega proposa aquest any un nou pol de programació que agrupa les propostes més lúdiques de la programació, en què s’hi podran trobar diversió i entreteniment assegurats. La zona tindrà tres espais d’actuació: la Fassina, el carrer Migdia i el parc del Reguer. S’hi presentaran peces per a tots els públics i amb vocació popular.

Per altra banda, sota el títol ‘URBAN NATION’, FiraTàrrega presenta tres vetllades dedicades a la millor dansa hip-hop del moment. Tres hores intenses per jornada amb la presència de Brodas, Circle of Trust, Iron Skulls i el DJ. Save the Cheerleader.

Programació de dansa
Enguany la Fira comptarà amb el Col·lectiu Big Bouncers, Kukai Dantza Konpainia, Companyia Maria Antònia Oliver, Marco Vargas & Chloé Brûlé, Les Filles Föllen amb Barbara Wysoczanska, Catalina Carrasco, Brodas Bros, Circle of Trust, Iron Skulls & DJ Save The Cheerleader, Luis Biasotto, VerTeDance & Jirí Havelka & Clarinet Factory, Sergeant Tejnorová & The Commando, Nats Nus Dansa (solo de Toni Mira), Claire Ducreux, Moxie Brawl, Los Moñekos, entre d’altres.

Veure tota la programació


Més informació: www.firatarrega.cat