Actualitat

Finalistes del I Premi Coreogràfic Roseta Mauri de Reus

15/01/2009

Ja s’han escollit les 4 propostes, de les 11 presentades, que competiran els dies 11 i 12 de març pel I Premi Coreogràfic Roseta Mauri, que es desenvoluparà paral·lelament al IV Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, tots dos convocats per la Fundació Teatre Fortuny. El premi coreogràfic està adreçat a coreògrafs de dansa de qualsevol modalitat acadèmica i nacionalitat que siguin d’edats compreses entre els 18 i els 30 anys. El projecte que sigui proclamat guanyador s’endurà un premi en metàl·lic de 2.000 €, i la contractació per part de la Fundació Teatre Fortuny, que la inclourà en la programació del Consorci del Teatre Fortuny.

Les coreografies seleccionades, que es podran veure a l’escenari del Teatre Fortuny el dia 11 de març, són: Llena de flores, d’Olga Clavel; Raíces, de Francesc Fernández; Ciclos en negro, de Lorena Nogal; i Besarkada, de Mireia Sans. El jurat decidirà les propostes que passaran a la final, que tindrà lloc l’endemà i que estarà oberta a tot el públic.

El jurat està format per Arcadi Carbonell, catedràtic de ballet del Real Conservatorio de Madrid i director, des de la seva fundació, del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri; Henning Albrechtsen, professor del Reial Ballet Danès; Jacqui Dumont, exballarina i directora de l’escola d’estiu de la universitat McDonald, a Sydney; Susan Jaffe, exprimera ballarina de l’American Ballet Theatre de Nova York i assistent de gerència d’aquesta mateixa institució; i Steve Rooks, exballarí de Marta Graham Dance Company i coreògraf resident i professor del Vassar College.