Actualitat

Tret de sortida dels festivals de dansa per a l’estiu 2022

17/06/2022

Des d’avui i fins a mitjans d’agost podeu gaudir d’alguns dels principals festivals de dansa de Catalunya. No us perdeu cap de les seves programacions!

Totes les persones associades o amb el carnet d’Amics/gues de la Dansa compten amb descomptes especials. Els trobareu en el comunicat que heu rebut al vostre correu electrònic.


Batecs

Del 16 al 19 de juny

El Festival de Dansa de Manresa, Batecs, obre la temporada de festivals de dansa aquest estiu, del 16 al 19 de juny, amb una desena de propostes gratuïtes. Es tracta de la quarta edició d’aquest festival que enguany creix en pressupost i en activitats.


Per Amor a l’Hart

Del 30 de juny al 2 de juliol

Després de superar la pandèmia i haver pogut dur a terme les dues darreres edicions canviant les dates al setembre, el Per Amor a L’Hart (PALH) torna a les seves dates habituals. El Festival torna a obrir-se a la ciutat de L’Hospitalet amb la diversificació dels seus espais d’actuació al barri del Centre. L’espai central continuarà sent el parc de la Remunta (espai habitual des de l’any 2020), però també torna a la plaça de l’Ajuntament, els jardins de la Biblioteca de Can Sumarro i la plaça Lluís Companys.


Figueres es mou

Del 30 de juny al 3 de juliol

El festival de dansa i arts del moviment Figueres es MOU, que tindrà lloc del 30 de juny al 3 de juliol, recupera en aquesta novena edició el seu format habitual i durant quatre dies inundarà els carrers i places de la ciutat. Després de dos anys de limitacions a causa de la pandèmia, les propostes programades tornen a l’espai públic de la ciutat sense distàncies ni restriccions. 


Deltebre Dansa

Del 4 al 17 de juliol

Aquest any el Deltebre Dansa se celebra del 4 al 17 de juliol del 2022, en una 17a edició que recupera l’essència del festival prepandèmia sota el lema MOVE, HUMAN! Amb 15 anys de trajectòria, el festival Deltebre Dansa és un referent internacional de la dansa, el circ i les arts escèniques. Milers de persones i centenars d’artistes de tot el món es reuneixen al Parc Natural del Delta de l’Ebre —a dues hores de Barcelona— per conviure i viure una experiència singular, d’avantguarda, multicultural i de gran qualitat artística i humana.


Grec Festival

Del 29 de juny al 12 d’agost

Un total de 86 espectacles que es veuran durant quatre setmanes i una cinquantena d’activitats, tot repartit per 55 espais de la ciutat. Començarà el 29 de juny amb un espectacle inaugural a càrrec de la companyia NDT 1 del Nederlands Dans Theater, que interpretarà tres coreografies (també es veuran el 20 de juny), entre les quals una estrena de la valenciana i neerlandesa Marina Mascarell i dues coreografies més de Sharon Eyal i William Forsythe.


Festival Castell de Peralada

Del 8 de juliol al 6 d’agost

La cèlebre companyia de dansa bavaresa Bayerisches Staatsballett (coneguda també com el Ballet de l’Òpera de Munic) inaugurarà la 36a edició del Festival el 8 de juliol amb un variat programa a càrrec de coreògrafs internacionals de prestigi com són Liam Scarlett, Sharon Eyal i George Balanchine. També podreu gaudir d’altres propostes de dansa com l’espectacle Rodin de la Sergio Bernal Dance Company o l’espectacle protagonitzat pel mític ballarí cubà Carlos Acosta.


girona en moviment

Girona en moviment

Del 14 al 17 de juliol

Girona en Moviment és un festival benèfic de dansa que es celebra a la ciutat de Girona. L’aposta per apropar l’art de la dansa i els ballarins catalans de renom a la província de Girona es complementa amb la voluntat de recaptar fons per a la lluita contra el càncer. El festival acull ballarins, mestres i artistes de renom internacional que venen desinteressadament a la ciutat a ballar per una bona causa.


DANSANEU HORIZ

Dansàneu

Del 24 al 31 de juliol

Recent guanyador del Premi Nacional de Cultura 2021 que atorga el CoNCA, Dansàneu posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu i la marida amb una proposta cultural diversa que es vertebra a partir de la dansa i de la música d’alta qualitat i mescla les propostes més contemporànies i l’incentiu a la nova creació amb la cultura d’arrel.


Danseu Festival

Del 12 al 14 d’agost

Danseu Festival celebra la seva desena edició com a festival internacional de dansa i arts del moviment en context rural. Un esdeveniment d’estiu que celebra anualment la cultura a Les Piles, un municipi de només 200 habitants situat a la Conca de Barberà, Catalunya. Una cita que connecta més de 2.000 persones, estudiants d’arts del moviment i gairebé un centenar d’artistes amb la terra i els paisatges rurals.


Eix Festival

De l’1 al 7 d’agost

L’EIX Festival és una trobada a nivell internacional, que pretén impulsar el moviment de la dansa improvisació. Un espai de tallers, jams, performances, recerca, on compartir i crear experiències. L’EIX Festival està organitzat per As d’Arts, Associació d’Artistes Performatius de Cardedeu. 


ÉsDansa

Del 22 al 28 d’agost

Ésdansa balla, i convida a ballar, entorn dels 360º de la dansa d’arrel tradicional, des de les danses vives que es ballen a la plaça, passant pels treballs dels esbarts i els moviments amateurs, fins arribar al sector professional de la dansa que beu de la tradició i l’arrel tradicional per crear. Aquest 2022, del 22 al 28 d’agost Les Preses celebrarà la 40a edició del festival organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.