Actualitat

Neix el festival ‘Moujuïc’, una proposta per apropar la dansa a tots els públics impulsada pel Castell de Montjuïc i el Graner

10/09/2021

El cap de setmana del 18 i 19 de setembre tindrà lloc la primera edició del festival Moujuïc, un festival nascut amb la voluntat d’apropar la dansa i les arts de moviment a tots els públics. Moujuïc és una producció del Castell de Montjuïc amb la col·laboració del Graner, Fàbrica de Creació, i s’emmarca dins el Pla de Drets Culturals de Barcelona.

La primera edició de Moujuïc inclou quatre espectacles i dues càpsules escèniques. Es tracta de les peces Cossoc, un duet de dansa per a carrer creat per Magí Serra i Anamaria KlajnščekResidència0, una reflexió sobre la creació a càrrec del col·lectiu Llego TardeRoges, de la Cia. Miquel Barcelona, que recull testimonis de la Guerra Civil i recupera les expressions artístiques de l’època, i Tradere, una peça de Laia Santanach fruit d’un procés d’investigació sobre la tradició des d’una mirada contemporània, i una peça breu per dia del Col·lectiu Symbiosi, al Pati d’Armes.

En total s’oferiran dues sessions, una el dissabte i una altra el diumenge, amb dos espectacles diaris. Les entrades tenen un preu de 3€ per dia amb consumició inclosa, amb un abonament pels dos dies a un preu de 5€ amb consumició i es podran adquirir a la web del Castell. Els espectacles han estat escollits amb la voluntat d’arribar a tot tipus de públics. Per això, abans de cada representació s’oferirà una petita introducció a les peces, a càrrec del servei de mediació del Castell i del Graner. Aquests pròlegs oferiran als espectadors eines de lectura que puguin apropar-los als llenguatges del cos.

Moujuïc vol facilitar la circulació per l’entorn del Castell, un enclavament ideal per a la visibilitat d’aquests treballs fora dels espais convencionals. Per això les representacions tindran lloc en diferents estances de l’equipament. Es posaran a la venda 200 localitats per a cada un dels dies de representació.

PROGRAMA

DISSABTE

17:00 Obertura de portes: accés al recinte del Castell i visites guiades gratuïtes per l’equipament.

17:50 Introducció peça 1

18:00 Peça 1: Residència 0. Companyia Llego Tarde.

19:00 Pausa. Càpsula del col·lectiu Symbiosi, al Pati d’Armes.

19:50 Introducció peça 2

20:00 Peça 2: Cossoc. Anamaria Klajnšček i Magí Serra.

DIUMENGE

17:00 Obertura de portes: accés al recinte del Castell i visites guiades gratuïtes per l’equipament.

17:50 Introducció peça 1

18:00 Peça 1: Tradere. Laia Santanach.

19:00 Càpsula del col·lectiu Symbiosi, al Pati d’Armes.

19:50 Introducció peça 2

20:00 Peça 2: Roges. Miquel Barcelona.


festival Moujuïc
Roges, de Miquel Barcelona