Actualitat

Un Grec més llarg i estès per la ciutat

05/05/2021

El Festival Grec de Barcelona presenta una edició 2021 més llarga i més escampada per la ciutat, en un intent de donar suport a les sales, les companyies, el talent i la creació locals, l’autoria, les dramatúrgies contemporànies i els nous llenguatges i amb especial atenció a les propostes liderades per dones. Així, des del diumenge 27 de juny i fins al 31 de juliol, el Grec 2021 acollirà prop d’un centenar de propostes en 40 espais de la ciutat de Barcelona amb algunes reprogramacions de 2020 que començaran ja a partir del 10 de juny i 28 activitats paral·leles en 20 espais més.

El Grec 2021 fixa la seva atenció en l’Àfrica barcelonina, donant veu tant els africans que viuen a Catalunya com els afrodescendents (mirant d’allunyar-se de l’exotisme que sovint és marcat per l’occidental).

Enguany el festival vol apostar per les coproduccions i per la creació local. Per aquesta raó seran més els i les artistes que participaran en aquesta edició, i també les sales de teatre (una trentena d’espais a la ciutat a més dels localitzats al Grec Montjuïc) que hi formaran part.

El pes de les companyies és cada cop més gran, amb coproduccions amb GN|MC (Guy Nader i Maria Campos), Quim Girón/Moon Ribas, Antes Collado, Jesús Rubio Gamo, Iniciativa Sexual Femenina, Les Impuxibles, Sixto Paz, Indi Gest, Cia. La Línea, el circ de l’Ateneu de 9 Barris, Rhum & Cia, La Bu Teatre, La Peleona, Xavier Bobés i Enric Montefusco, LAminimAL, Park Keito, Emília Gargot, etc.

Però el talent local al qual el Grec 2021 prestarà especial atenció serà al de les dones creadores (siguin dramaturgues, directores o músiques), aquest és el cas d’Angelica Liddell, María Pagés, Buika, Sílvia Ferrando, Queralt Riera, Virgínia Sánchez, Silvia Batet, Pepa Plana, Aïda Colmenero Dïaz, Ada Vilaró, Marta Galán, Juana Dolores o Sol Picó.