Actualitat

Festival Deltebre, Creadors en residència als instituts i Eines del Dan Dan Dansa, entre els 25 millors projectes europeus de dansa

16/01/2017

La European Dancehouse Network (EDN) ha publicat un catàleg on es recullen els millors 25 exemples i pràctiques de projectes on destaca la rellevància de la dansa. El catàleg s’ha elaborat a partir de la conferència “Com fer la dansa rellevant? Exemples i pràctiques” que va tenir lloc a Olot del 31 de març al 3 d’abril del 2016. A partir de la informació reunida i analitzada, s’ha elaborat un informe on es mostren 25 projectes i la manera com dialoguen amb la dansa com a element principal. El resultat final és una mostra de la realitat sobre quin és el paper de la dansa en relació amb diferents camps, com ara la comunicació, educació, política, comunitat, etc. 


Els projectes catalans que en formen part són: Festival Deltebre Dansa, En Residència. Cradors als instituts de Barcelona, i Eines del Dan Dan Dansa (Mercat de les Flors/ Obra social ‘La Caixa’). També cal destacar Mov-s Chile: importancia de la sociedad civil organizada y su incidencia en la política pública, ja que malgrat desenvoluparse a Xile des de 2015, els MOV-S neix a Barcelona, iniciativa del Mercat de les Flors.


VEURE EL CATÀLEG (en anglès)

 

L’EDN es va fundar el 2009 com una xarxa de col·laboració entre cases de dansa europees que tenen en comú una visió al voltant del desenvolupament de la dansa a través de les fronteres. Entre altres funcions, l’EDN porta endavant estudis com el present catàleg per analitzar i promoure la idea d’una Europa diversa que asseguri un futur sostenible per al sector de la dansa.