Actualitat

Fem Dansa s’acosta a l’escola en la seva segona edició a Sant Joan de les Abadesses

22/10/2018

Fem Dansa aterrarà per segon any a Sant Joan de les Abadesses, amb l’objectiu d’oferir espectacles de dansa i afavorir l’interès per aquest art a través d’altres activitats. La primera proposta es farà el divendres 26 d’octubre a l’Institut Escola Mestre Andreu i serà un taller de dansa per als alumnes a càrrec de la ballarina Sandra Jurado, formada en diferents disciplines i, en especial, en dansa urbana. Els participants al taller podran explorar les potencialitats expressives del seu cos i reflexionar sobre aspectes com l’escolta, la presència i el treball en grup. El mateix divendres hi haurà una conferència del ballarí i mestre de dansa reconegut internacionalment Toni Jodar, que parlarà sobre la dansa moderna i contemporània, al Palau de l’Abadia.

Les activitats continuen dissabte amb una sessió pràctica de ball amb els alumnes de l’IE Mestre Andreu, però que està oberta a tothom, i amb l’espectacle Mulïer, a càrrec de la companyia Maduixa Teatre. Es tracta d’un espectacle on les ballarines estan enfilades en xanques i que, entre d’altres, aquest ha estat premiat amb quatre guardons als Premis d’Arts Escèniques Valencianes aquest 2018, i que el 2017 es va endur dos premis Max. Totes les activitats són gratuïtes.

Què és FEM DANSA

Fem Dansa és una iniciativa liderada per l’APdC amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i té com a objectiu, per una banda, atansar el creador a la comunitat local (fer vida al municipi) i, de l’altra, permetre que la ciutadania s’atansi a la dansa com a disciplina artística.

Els resultats parlen per si sols: el 2017 es va fer parada a 6 municipis de Catalunya, que durant la tardor van programar un total de 33 actuacions de dansa i 14 tallers i pràctiques artístiques entre espectacles de carrer, de participació, espectacles de sala, espectacles per a públic familiar, accions de dinamització de públics, tallers oberts de dansa, presentacions de llibres, converses i col·loquis postfuncions, entrevistes…

A més de Sant Joan de les Abadesses, durant el 2018, el Fem Dansa també programa espectacles i activitats a Sant Hipòlit de Voltregà, Palamós, Alcover, Juneda, Martorell i Tremp.

Programació Fem Dansa 2018 a Sant Joan de les Abadesses

26 d’octubre, a l’Institut Escola Mestre Andreu:
Taller de dansa a càrrec de Sandra Jurado.

26 d’octubre, al Palau de l’Abadia:
19 h – Conferència Explica Dansa: Dansa Moderna i Contemporània a càrrec de Toni Jodar.
27 d’octubre, al Pavelló Municipal d’Esports:
19 h – Pràctica de ball amb els alumnes de l’IE Mestre Andreu a càrrec de Sandra Jurado. Oberta a tothom.

19.30 h – Espectacle Mulïer a càrrec de la companyia Maduixa Teatre.