Actualitat

FECED i Acció Cultural Espanyola firmen un conveni d’ajuda a la mobilitat de companyies de dansa convidades a fires internacionals

21/01/2019

Acción Cultural Española (AC/E) i la Federació Estatal de Companyies i Empreses de Dansa (FECED) van firmar el 19 de desembre un programa conjunt que es desenvoluparà al llarg de l’any 2019 i que té com a finalitat facilitar la internacionalització del sector de la dansa impulsant la presència de companyies espanyoles en fires i altres esdeveniments internacionals del sector.

Aquest programa d’internacionalització de la dansa espanyola vol ser un vehicle que permeti una major presència de companyies de dansa espanyoles a les fires internacionals i altres esdeveniments del sector. Amb aquest objectiu, AC/E assumeix el finançament de les despeses de trasllat de les companyies, despeses que no assumeixen les fires internacionals que les conviden a participar i que les pròpies companyies no poden finançar. Aquest projecte pilot vol ser una eina facilitadora de la internacionalització de la dansa espanyola, mitjançant la participació dels artistes espanyols en els principals fòrums professionals del món per crear xarxes de col·laboració, i permetent els intercanvis i la transmissió de coneixements.

Condicions del programa
Aquest conveni està dotat d’un pressupost de 58.000€, i serà gestionat a través de FECED. Va dirigit a qualsevol companyia resident a Espanya, pertanyi o no a la federació, que hagi rebut invitació per part d’una fira. Un cop seleccionada, la FECED s’encarregarà de gestionar el finançament dels costos d’acudir-hi, trencant amb les barreres dels terminis que de vegades obstaculitzaven que les ajudes arribessin a temps
Els requisits del programa són:

  • Que es tracti d’una Companyia de Dansa Professional.
  • Que hagi rebut una invitació en ferm a participar en un showcase amb una carta d’invitació que detalli data, lloc i hora, així com les despeses que assumeix la fira i les que no.
  • Que la fira emissora de la carta d’invitació tingui un cert prestigi i/o trajectòria en el sector

És important remarcar que només es rebrà ajuda si es tracta de fires, no de festivals. Les companyies que hagin rebut una invitació ferma a presentar un showcase en una fira han de posar-se en contacte amb FECED (no amb AC/E), que serà la responsable de tramitar la sol·licitud de recursos i de la seva posterior justificació a AC/E.
 

Fires internacionals susceptibles de ser recolzades a través d’aquest conveni
Nova York (EUA)
APAP NYC – Global Performing Arts Conference and Market Place
Gener
Teatre, música i dansa

Santiago de Chile (Xile)
PLATEA Chile – Semana de Programadores del Festival Internacional Santiago a Mil
Gener
Teatre i dansa

Yokohama (Japó)
Missió inversa: TPAM – Performing Arts Meeting in Yokohama
Febrer
Dansa i teatre

Seül (Corea del Sud)
Hotel Hyatt – PAMS – Performing Arts Meeting Seoul
Octubre
Música i dansa

Xangai (Xina)
Hotel Intercontinental: CSPAF – China Shanghai Performing Arts Fair (s’enmarca dins del festival Internacional de les Arts de Xangai)
Octubre
Teatre musical, dansa i música

Tel Aviv (Israel)
Centre de Dansa Suzanne Dellal
INTERNATIONAL EXPOSURE (Finestra de la Dansa d’Israel)
Desembre

Consulta el conveni aquí.