Actualitat

Estriptis despulla a Mario Gas, Jaime Chávarri, Andrés Lima, Rafael Amargo, Carlus Padrissa i Sol Picó

20/06/2008

Estrenada al novembre al Teatre de Salt, posa en escena sobre l’escenari 6 propostes tant diferents com complementàries de 6 dels creadors més rellevants del panorama actual de la dansa, el teatre, el cinema i l’escena multidisciplinar.

Mario Gas, Carlus Padrissa, Andrés Lima, Jaime  Chávarri, Rafael Amargo i Sol Picó, creadors de disciplines i trajectòries molt diferents, s’han unit per posar en marxa un espectacle que és una reflexió escènica sobre la utilitat del cos com a vehicle del llenguatge.

El muntatge, que vol recuperar un gènere poc usat, presenta en un ‘Tot’. Les propostes breus de cada director, que es veuran en un escenari amb elements escenogràfics propis i intèrprets diferents per a cada una d’elles. Cada fragment treballa la idea de l’estriptis, en el sentit més ampli de la paraula, des de perspectives i estètiques molt variades.

Obre el foc Rafael Amargo despullant els peus dels seus ballarins, amb una coreografia que barreja el flamenc i la música barroca de Mozart. Chávarri, conegut pel cinema, ha creat una peça que posa en escena una domadora de cavalls, amb clares reminiscències a l’estètica i a l’erotisme del circ.

Padrissa contínua en la línia de les últimes propostes operístiques i, al ritme de la cantata de Carmina Burana, simbolitza la consumació de la unió dels amants i el plaer sexual compartit a través de les diferents tonalitats d’una soprano. Sol Picó presenta una ballarina que es puja per les parets, literalment parlant, i es desprèn de les pròtesis del seu cos.

Els directors teatrals Mario Gas i Andrés Lima, tanquen l’espectacle. Gas proposa una peça amb nom de cançó que parla de l’estriptis quotidià que fan totes les dones quan arriben a casa. En el seu torn, Lima ha preparat per tancar el muntatge un fragment, molt a l’estil Animalario, que parla d’un estriptis durant la nit de casaments.

6 propostes, 6 lectures, 6 visions sobre el llenguatge del cos i sobre les diferents formes de desprendre’ns de pors i prejudicis, de despullar el cos i l’esperit, amb humor, dolçor, poesia i seducció. En el Teatre Borràs, 6 grans noms de l’escena i les seves creacions.