Actualitat

S’estrena ‘El ball de les cireres’, un dels espectacles guanyadors del Balla’m un llibre 2021

21/07/2021

El proper divendres 23 de juliol a les 19h s’estrena un dels dos espectacles premiats a la setena edició del Balla’m un llibre. Es tracta de la peça coreografiada per la sòcia de l’APdC Patricia Hastewell Puig El ball de les cireres, basat en l’obra de Montserrat Roig. Abans de començar la gira per diverses biblioteques de Catalunya, s’estrenarà aquest divendres a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Malauradament les entrades ja estan exhaurides, degut a la limitació d’aforament, però anirem informant de les properes actuacions.

“El ball de les cireres”, un homenatge a l’obra de Montserrat Roig i a la dansa

El ball de les cireres és un trio de dansa contemporània interpretat per tres ballarines barcelonines: l’Alícia Pirez Curell, la Julia Sanz Fernandez i la Patricia Hastewell Puig, que ha coreografiat la peça. Escenifica el món novel·lístic de l’escriptora feminista i antifranquista, recalcant valors pilars de les seves obres com la democràcia i la llibertat. El ball de les cireres s’inspira principalment de la trilogia de Montserrat Roig, que inclou els llibres Ramona, AdéuEl Temps de les Cireres i L’Hora VioletaEl ball de les cireres són tres retrats femenins, tres cossos que materialitzen l’obra de Montserrat Roig. Posant en escena la vida de tres dones, tres ballarines i les seves danses interconnectades, repassen la memòria històrica de Barcelona del segle XX, concretament la memòria de les dones.

Balla'm un llibre

Balla’m un llibre

L’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen des de 2015 aquesta acció a diversos municipis de Catalunya: la gira de llibres ballats per diferents biblioteques del territori català. Unim literatura i dansa amb la voluntat de potenciar les dues arts i a partir de la suma, propiciar l’augment del seu consum. El projecte Balla’m un llibre arriba ja a la seva setena edició apropant el llenguatge de la dansa des d’un escenari singular i de proximitat per als ciutadans i ciutadanes.

La gira 2021 del Balla’m un llibre

Els projectes seleccionats es desenvoluparan al llarg del 2021, amb estrena a Barcelona i cinc actuacions en biblioteques de diferents municipis del territori català. En cas que per mesures i protocols sanitaris amb motiu de la COVID-19, no es puguin dur a terme les actuacions presencialment, es faran en format en línia.

A banda dels nous projectes seleccionats, aquest 2021 seguiran girant 4 propostes d’edicions anteriors: Lo.Li.Ta de cia La Taimada, Fantasicontes per tigretelèfon de Viviana Escalé, El cor quiet de Raquel Anguita i El cos fugit de Sonia Fernández. Entre totes les peces arribarem a realitzar una vintena d’accions a biblioteques per tot Catalunya.