Actualitat

Convocatòria oberta per a participar a l’Especial Dansa 2024

12/01/2024

Diverses associacions vinculades al món de la dansa estem treballant amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) per a donar forma al que serà el nou Mercat Estratègic de la Dansa. Mentre aquest nou mercat pren forma, s’engeguen iniciatives com l’Especial Dansa (ED), una jornada de contractació d’espectacles que es va iniciar l’any 2022 i que retornarà el proper dimarts 19 de març de 2024 al Teatre Tarragona de la ciutat de Tarragona.

Especial Dansa serà biennal i té la intenció de reforçar el mercat intern de la dansa i reactivar-lo, impulsant la distribució territorial d’aquesta disciplina, i connectant a tècnics i tècniques municipals i programadors i programadores d’arts escèniques del país amb els professionals que formen part de l’ecosistema.

La convocatòria està oberta a companyies i artistes professionals amb residència fiscal a Catalunya que presentin espectacles de dansa que hagin estat ja estrenats, tot i que es prioritzaran aquelles propostes que hagin tingut poc recorregut d’exhibició a Catalunya.

El termini d’inscripció de les companyies comença aquest divendres 12 de gener i s’allargarà fins al 26 de gener a les 13 hores, a través del web especialdansa.tarragona.cat. La selecció de les propostes artístiques la durà a terme un jurat, integrat majoritàriament per professionals del sector de la dansa a Catalunya, que vetllarà per fer una tria basada en la qualitat dels espectacles i la seva idoneïtat per a ser reproduïts en els espais escènics catalans, respectant criteris de paritat, de sostenibilitat, d’equilibri entre els gèneres artístics i de promoció de talents emergents. 

Per a més informació us podeu adreçar a especialdansa@tarragona.cat.


L’edició anterior

LAPdC va col·laborar el 29 de novembre de 2022 amb la jornada que Catalan Arts va organitzar per fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català: l’Especial Espai de Dansa (EED). En aquesta jornada hi van participar més de 160 programadors i programadores que van inscriure’s a la convocatòria oberta el passat mes de juliol i que van poder veure un total de 22 de companyies seleccionades

Dotze de les vint-i-dues companyies seleccionades van presentar un extracte dels espectacles a l’escenari de l’Atrium Viladecans, mentre que deu companyies més hi van formar part de la modalitat virtual, amb un espai especial al web de Catalan Arts on hi ha penjades càpsules audiovisuals dels espectacles. 

Vegeu el vídeo resum aquí