Actualitat

Espanya es beneficia poc dels ajuts europeus a la cultura

19/05/2009

El divendres 15 de maig l’Agència Executiva d’Educació, Audiovisuals i Cultura de la Comissió Europea va organitzar a Barcelona unes sessions informatives, Culture Infodays 2009, per presentar els ajuts europeus per a la cultura, Programa Cultura 2007-2013. L’objectiu d’aquestes sessions era informar als professionals de la cultura sobre l’existència i funcionament d’aquests ajuts, facilitar la cerca i trobada d’entitats amb objectius en comú per engegar projectes de cultura a nivell europeu susceptibles de ser subvencionats, i donar eines bàsiques per a la sol·licitud d’aquests ajuts.

Espanya és el quart país pel que fa a nombre de projectes presentats, però el nivell d’èxit és proporcionalment inferior al d’altres països. Per a que un projecte tingui èxit cal que la presentació sigui acurada, posant de relleu el valor del projecte, la dimensió europea ha de ser evident i les entitats col·laboradores han de ser el més diverses possible.

Per conèixer més a fons els projectes subvencionats, la Direcció d’Educació i Cultura de la Comissió Europea ha editat un fulletó amb informació dels mateixos (vegeu pdf adjunt). Durant l’InfoDay es van presentar projectes exitosos, com “Meridians, network for the performing arts in non-conventional venues”, liderat per l’equip de Fira Tàrrega.

Per a més informació podeu adreçar-vos al Punt de contacte Cultural espanyol de la Direcció General d’Educació i Cultura de la Comissió Europea.