Actualitat

Ésdansa celebra la seva 37a edició a Les Preses

19/08/2019

Del 19 al 25 d’agost Les Preses acull la 37a edició de l‘Ésdansa, el festival d’arrels tradicionals, on els “espectacles experiència” ubicats en entorns naturals en seran protagonistes.

El festival manté un dels seus puntals: les propostes internacionals. Aquest any es podran veure les danses de tres països encara inèdits dins el certamen com són Guatemala, Tanzània i Tahití. Aquests, juntament amb Equador, Corea del Sud i Armènia, compartiran protagonisme en una edició on les danses indígenes d’Amèrica del Sud i les cultures més desconegudes d’Orient prendran el protagonisme.

Més enllà de l’àmbit internacional, la Festa al Parc continuarà omplint de música i ball el Parc de Pedra Tosca, on tothom qui vulgui podrà descobrir danses tradicionals d’arreu del món en un entorn únic i en diàleg amb el paisatge.

Enguany l’Ésdansa tanca el seu cicle vinculat a la creació i la innovació amb ganes de seguir buscant noves vies de descoberta. L’objectiu és continuar apostant per la incorporació de noves propostes contemporànies que treballin a partir de la dansa d’arrel. Seguint amb aquest plantejament, en aquesta edició l’Ésdansa posarà el focus en els processos creatius a partir de l’arrel i oferirà espais de residència a companyies i artistes com Roberto Olivan, Laia Santanach (Premi Delfí Colomé) o Miquel Barcelona, els quals hi fan estada, ja sigui tècnica o de creació, i compartiran coneixements i experiències a través de tallers i xerrades.
Per altra banda, l’Ésdansa’T es convertirà de nou en el Campus de la dansa d’arrel tradicional i màxim referent formatiu del sector.