Actualitat

Escalfant motors pel Dia Internacional de la Dansa ’10

10/03/2010

L’APdC ja hem començat a treballar en el Dia Internacional de la Dansa 2010 (29 d’abril). Com sempre el nostre objectiu és acostar la dansa a la ciutadania, donar-la a conèixer, que vegin que és assequible i se n’adonin del seu valor. Per aquest motiu aquest any tornarem a organitzar una acció participativa oberta a tothom (professionals i amateurs) que vulguin experimentar la Dansa. Enguany l’acció serà de Dansa integrada. Aquest tipus de Dansa, com el seu nom indica, integra a persones que tenen algun tipus de discapacitat -ja sigui física, psíquica, o sensorial– i persones sense discapacitat.

L’acció participativa de Dansa Integrada, que es farà en un espai públic i emblemàtic del centre de Barcelona, estarà sota la direcció artística dels corògrafs Toni Mira i Claudia Moreso (de la companyia Nats Nus), i estpà obert a la participació de tota la ciutadania. En breu us farem arribar la convocatòria.

Veure l’acció participativa de 2009

Pel que fa al missatge del Dia Internacional de la Dansa, aquest any l’encarregarem a una figura emblemàtica del món de la Dansa integrada, Jannick Niort, directora i fundadora de Psico-Art de Catalunya, que té com objectiu la millora de la qualitat de vida de tota persona amb discapacitat, i que va guanyar el Premi Dansacat 2009 en la categoria “Dansa i societat”. 

Llegir missatge de l’any passat

L’Agenda de la Dansa al “Què fem?” de La Vanguardia


Des de 2007 l’APdC encarta a El Periodico la publicació “El Dia D” amb l’objectiu d’inserir la Dansa a la societat, recollint i mostrant a la ciutadania la programació de la Dansa dels teatres i centres d’ arreu de Catalunya, alhora que un recull de textos entorn a diferents temes d’interès sobre la Dansa. Al 2010 hem reconceptualotzat l’encartable. Farem una inserció publicitària de dues pàgines en les que hi haurà tota la programació de Dansa de Catalunya amb motiu del DID i el missatge del DID. L’anomenarem l’Agenda de la Dansa i apareixerà el divendres 23 d’abril a la doble pàgina central del suplement Que fem? de La Vanguardia, que té una difusió de més de 200.000 exemplars i que va dirigit a un lector interessat en la cultura i l’oci.

L’Agenda de la Dansa s’anunciarà a més al “Què fem?” de divendres 16 d’abril per tal d’arribar als màxims lectors possibles. També s’anunciarà a través de www.dansacat.org, i en un comunicat especial al socis i subscriptors (més de 1000 persones). A partir del dia 24 es podrà descarregar en pdf a www.dansacat.org.

Vols que la teva activitat aparegui a l’Agenda de la Dansa?