Actualitat

Es presenta als departaments d’Educació i de Cultura una proposta de pla de reobertura per als centres de formació de dansa

06/05/2020

L’ensenyament no reglat de la dansa és un sector amb especificats pròpies. Davant la imminent aplicació del desconfinament per fases, el sector demana que es tinguin en compte les seves singularitats i es desenvolupin mesures d’emergència, impulsant un pla de rescat i represa de l’activitat, per a què, seguint totes les mesures de seguretat, els centres de formació de dansa puguin obrir quant abans millor.

Diferents associacions del sector a Catalunya han elaborat un document que han lliurat a les institucions, explicant la seva situació i desenvolupant una sèrie de propostes per al restabliment de l’activitat de la dansa durant el període de transició. Reclamen la immediata reactivació de l’activitat dels Centres, Acadèmies i Escoles de Dansa a la Fase 2 de desconfinament, minimitzant el risc que representa l’epidèmia per la salut dels operadors del sector, alumnes, mestres i professionals de la Dansa, garantint la màxima seguretat sanitària, i combinant la recuperació del benestar social, cultural, esportiu i econòmic, de tots.

L’APdC, se suma a aquesta mesura, aportant tot el suport possible a les entitats impulsores.

El sector no pot estar aturat fins a l’inici del nou curs i s’ha de reprendre l´activitat presencial de forma immediata. El treball virtual i entrenament en dansa és molt perjudicial pel cos, ja que es requereixen condicions idònies de superfície i espai per a realitzar les diverses especialitats i disciplines, i evitar lesions. I no ens podem oblidar de les greus conseqüències que té aturar l’entrenament per al jovent que necessita treballar de forma intensa i amb alt rendiment com fan altres esportistes d´elit.

El Pla que s’ha presentat, i que resta a l’espera de validació per part de les autoritats sanitàries i polítiques, reivindica el valor de la dansa i dels seus professionals dins del sector cultural, amb igualtat de drets que altres sectors de l´activitat cultural i econòmica.

El podeu consultar aquí.

La proposta ha estat elaborada per consens entre les següents associacions de Dansa de Catalunya i professionals de l’activitat de la Dansa:

– AEDA Associació d’Escoles autoritzades de Dansa de Catalunya.
– Associació de Professors de Dansa de la província de Barcelona.
– Federació Catalana de Professors de Dansa.
– Associació de Professors de Dansa de les comarques de Tarragona.
– APdC Associació Professionals de la dansa de Catalunya.
– Entitat d’Interès Cultural LiceXballet. Associació fundada per antics ballarins del Gran Teatre del Liceu.