Actualitat

Es pot consultar online l’informe “Por una Plataforma Nacional de Danza en España” presentat a Madferia

06/02/2020

Durant el 2019, i per encàrrec de FECED, s’ha dut a terme el projecte Per una Missió Inversa Nacional per la Dansa a Espanya amb el que s’ha pretès estudiar i analitzar els diferents models de missions inverses i de plataformes de dansa existents en l’àmbit nacional i internacional i recollir les expectatives que sobre això té el sector de la dansa a Espanya. El propòsit d’aquest projecte és configurar una proposta al 2020 per a la posada en marxa d’una missió inversa nacional o plataforma nacional de dansa a Espanya.

En aquest informe es recull el resultat d’aquest treball i es posen les bases per a la següent fase de treball que es durà a terme el 2020, de la qual s’esbossa el pla d’acció al final del document. En aquesta fase de continuació es construirà la proposta definitiva i s’impulsarà la posada en marxa de la plataforma nacional de dansa d’Espanya en l’últim trimestre del l’any.

Es proposa que 2020 sigui l’any en què es posi en marxa:

  • Una plataforma espanyola de dansa que doni projecció internacional a la dansa del país.
  • Un programa complementari de suport a les gires i oportunitats que sorgeixin a la plataforma.
  • Un programa complementari de suport a les companyies de dansa abans, durant i després de la plataforma per la seva formació i capacitació per a la internacionalització.

Per a això, es fa una crida a el sector de la dansa i a les administracions públiques perquè durant el 2020 treballin plegats i en l’últim trimestre d’aquest any aquestes propostes siguin una realitat.
Podeu consultar l’informe complet aquí.