Actualitat

Es posa a la venda l’Abonament Conjunt de Dansa 2010-2011

23/08/2010

Ja es pot adquirir a les taquilles del Tiquet Rambles de Barcelona l’Abonament Conjunt de Dansa de la temporada 2010-2011 que ofereix espectacles de dansa del Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

L’abonament per a aquesta temporada presenta dues modalitats, ja que es podrà adquirir o bé l’abonament per a adults a un preu de 120€, o bé l’abonament familiar, per un import de 15€. En el primer cas, els abonats podran accedir a 5 espectacles de tots els teatres implicats, amb un preu total que representa un descompte superior al 30% sobre el preu de les entrades; en el segon, l’abonament permet el gaudi de 2 espectacles especialment adreçats a un públic familiar, amb un preu total que representa un descompte superior al 20% sobre el preu de les entrades.

En tots dos casos, els espectacles oferts pels teatres permeten configurar una programació amb espectacles de dansa internacional i de companyies catalanes que inclou diferents formats i tendències. Peces emblemàtiques i noves creacions, ballet clàssic i propostes originals i innovadores, permetran gaudir d’una programació àmplia i variada amb un descompte important. A més, els abonats podran accedir gratuïtament a un cicle de conferències en què s’analitzarà el significat conceptual i les diferents facetes operatives de la dramatúrgia en dansa contemporània. El nombre d’abonaments és limitat i es poden adquirir fins al 31 de desembre de 2010.

Aquesta és la sisena edició de l’Abonament Conjunt de Dansa i està gestionada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, des de la Direcció general de Cooperació Cultural, i amb la col·laboració de l’ICUB.

Abonament per a adults (5 espectacles 120€)

Gran Teatre del Liceu

– La companyia de Pina Bausch, el Tanztheater Wuppertal, presenta un projecte ambiciós, una òpera ballet a partir de la Iphigenie auf Tauris de Gluck. Una obra que explota a fons els conflictes emocionals de la tragèdia i que va suposar el primer gran èxit personal de la coreògrafa alemanya. 4 de setembre de 2010.

Giselle és la segona coreografia de David Dawson per al Semperoper Ballett de Dresden. Un relat sobre el destí, l’amor, la desesperació, la follia i, finalment, la mort i el sacrifici que Dawson passa pel filtre del seu estil inconfusible. 14 de novembre de 2010.

– La companyia de la prestigiosa coreògrafa Martha Graham ofereix quatre coreografies, Errand into the Maze, Diversion of Angels, Embattled Garden i Sketches of Chronicle. Cada peça és un exemple del llenguatge inventat per Graham, una explosió d’energia amb un concepte innovador del cos i la seva relació amb l’espai. 2 de juliol de 2011.

Mercat de les Flors

Pina Bausch definia Kontakthof com un lloc de trobada per buscar contactes. A la versió per a adolescents que es va estrenar l’any 2008 i que ara presenta el Mercat, 26 joves contribueixen amb les seves pròpies experiències i expliquen històries d’apropaments i d’afectes, de ferides i rebutjos. 21 de gener de 2011.

– A Rússia, la companyia La Veronal fixa la seva atenció en el referent cinematogràfic de la road movie, per a la qual cosa compta amb la col·laboració del cineasta Cesc Gay. Rússia es converteix així en el relat d’un viatge cap a un llac. 11 de febrer de 2011.

Akram Khan, un dels més innovadors talents de la dansa actual, torna al Mercat de les Flors amb el seu darrer treball, Vertical Road. A escena, vuit ballarins dels cinc continents construeixen narratives artístiques a través del moviment. 18 de març de 2001.

– El coreògraf britànic Hofesh Shechter torna a Barcelona amb Political/Mother, el primer espectacle de la seva companyia. A aquesta peça, 10 ballarins amb música en viu porten a l’escena l’univers de Shechter, un món d’unísons increïbles, de ritmes de percussió i una fisicalitat crua i honesta. 6 de maig de 2011.

Teatre Lliure

– La companyia Gelabert Azzopardi obre la temporada del Lliure i celebra el seu 30è aniversari amb Belmonte, espectacle estrenat l’any 1988. Una abstracció en termes coreogràfics, musicals i plàstics que utilitza la personalitat de Juan Belmonte com a font d’inspiració. Del 16 al 26 de setembre de 2010.

Teatre Nacional de Catalunya

– A l’obra Musicolèpsia es combinen els talents de Lanòmina Imperial i del duet artístic format per Jaime Lema i Pilar Núñez. El resultat és una proposta divertida i alegre, plena de música, moviment i paraula. Del 7 al 17 d’abril de 2011.

Abonament familiar (2 espectacles 15€)

Gran Teatre del Liceu

– L’espectacle de dansa Els músics de Bremen reelabora el popular conte infantil en què s’explica la història d’uns animals domèstics maltractats pels seus amos que es rebel·len contra aquesta situació. 20 de març de 2011 a l’Auditori de Cornellà.

– A Petruixka els titelles esdevenen ballarins i un mag desvetlla als més petits els secrets de la dansa i de la història de Petruixka, el titella enamorat. 21 de maig de 2011.
Mercat de les Flors

– El pintor surrealista René Magritte inspira la peça Nubes, d’Aracaladanza. Els intèrprets juguen amb objectes quotidians que apareixen en els quadres del pintor belga i s’impregnen del seu surrealisme. Nubes ha obtingut el Premi al Millor Espectacle Fetén 2010. 23, 26, 27, 28 i 29 de desembre de 2010.

Mischief (entremaliadura), de la companyia Theatre-Rites i Arthur Pita, és una barreja divertida i fascinant de dansa, art visual, titelles i pallassos. La peça compta amb la música en directe de Charlie Winston. Mischief va guanyar el Premi de Dansa dels TMA Awards. 6 de març de 2011.

Cicle de Conferències
– Amb el nom “Trames, dramatúrgies i derives”, el Mercat de les Flors organitza aquest cicle conferències i trobades amb el públic en què s’analitzen el significat conceptual i les diferents facetes operatives de la dramatúrgia en dansa contemporània. El professor i dramaturg Roberto Fratini comissaria aquest cicle que s’articula en diverses trobades i que comptarà amb la participació de dramaturgs nacionals i internacionals.

Veure tota la programació de l’abonament detallada