Actualitat

Es constitueix la comissió sindical de l’APdC amb el primer objectiu de revisar el pacte laboral del 2005

09/05/2008

L’APdC ha constituït durant l’abril una comissió per a revisar el pacte laboral signat el 2005 amb l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC). L’objectiu de la comissió és revisar el Pacte Laboral signat el 2005, que s’ha anat prorrogant cada any, per cobrir-ne les mancances. Es busca ampliar, prosperar i desenvolupar la situació laboral dels professionals de la dansa amb les companyies, millorant les condicions laborals i actualitzant els sous.

La primera reunió va tenir lloc el 14 d’abril i la comissió es reuneix cada dilluns a la seu de l’APdC. En formen part Sonia González com a coordinadora, així com Anna Roblas, Roser López, Maribel Martínez, Maria Campos, Mercedes Recacha, Viviani Calvitti, Xevi Dorca, Iva Horvat, Charo Campo i Tracy Sirés (de l’equip de gestió de l’APdC).

Es tracta d’un grup nombrós i compenetrat integrat per perfils molt diversos, com ara ballarins amb molta experiència com a intèrprets en diverses companyies i que han estat en contacte amb teatres, joves que han estudiat i tingut el primer contacte laboral a l’estranger, ballarins que han fet dansa al carrer o infantils, etc. Això permetrà tenir en compte tots els tipus de ballarins i situacions laborals possibles.

Segons explica Sonia González, ‘busquem actualitzar la nostra situació laboral i mantenir la nostra bona relació amb les companyies perquè les nostres experiències laborals siguin cordials’ . Calculen que en dues o tres sessions més podran tenir el text final de la revisió del pacte amb la respectiva avaluació. Un cop estigui el procés acabat es contactarà amb l’ACPDC per debatre’l. La finalitat i l’objectiu final és poder començar a plantejar fer un conveni laboral del sector de la dansa.