Actualitat

Es confirma que se celebrarà el Festival Grec a l’estiu, adaptat a les mesures de seguretat i amb 80 propostes programades

15/05/2020
L’Ajuntament de Barcelona no renuncia al Festival Grec, el qual veurà condicionat el seu formatt i funcionament per la situació sanitària. És una de les 11 noves mesures aprovades per l’Ajuntament de Barcelona.
Un Grec que manté el pressupost de 3,3 milions d’euros d’anteriors edicions, però que s’està fent a mida per donar suport a companyies locals alhora que s’està pensant per al públic de Barcelona. Un Grec inclusiu que tindrà en compte les dificultats econòmiques que pot patir la ciutadania a la tornada  del confinament, amb espectacles amb preu únic de 15 euros i preu reduït de 5 euros per als espectacles familiars.
El Festival acollirà 50 coproduccions locals engegades i pensades tant pel Teatre Grec com per ser representades a diferents espais de la ciutat. En la situació de confinament tots els artistes han seguit treballant per tenir a punt les seves creacions tot i sabent que per arribar a estrenar serà necessari  que les companyies hagin pogut trobar-se per assajar físicament durant el mes de maig, en especial les produccions de dansa i circ.
A aquestes coproduccions cal sumar 30 propostes més, que corresponen a 15 que s’han acollit d’espectacles cancel·lats durant aquests mesos de confinament i 15 propostes més de fora de Catalunya i internacionals.
Espais Grec 2020: els teatres de muntanya, els museus i els formats online
  • El Teatre  Grec acollirà públic en funció de les condicions que dictaminin les autoritats sanitàries. Obrirà amb tot l’equipament tècnic.
  • Mercat de les Flors, TNC i Teatre Lliure obriran també amb una reducció d’aforament i programaran produccions previstes per a sales més petites, fent servir sobretot la Fabià Puigserver, la sala Maria Aurèlia Campany i la Sala Ovidi Montllor.
  • Museus com el MNAC, CCCB, MACBA, El Born CCM i Museu Marítim se sumen al Grec amb  espais amb accessos controlats i l’aforament que les autoritats sanitàries fixin.

El Grec esdevindrà un banc de proves de nous formats online, fet que permetrà que les artistes provin propostes que els poden ser útils com a alternativa als espectacles en sala.
Per fer el festival accessible a més públics es recolliran imatges de les propostes en un arxiu online de manera que encara que els aforaments siguin reduïts, el màxim de persones en podran gaudir.
De Grec a Grec: coproduccions amb segell Grec durant l’any
Atès l’escenari sanitari canviant, si el mes de juliol algunes de les produccions previstes no poguessin   representar-se s’inclouran en el programa De Grec a Grec i podran ser representades durant tot l’any en qualsevol moment de la temporada en teatres de la ciutat de Barcelona, o en festivals del territori català.