Actualitat

EN RESiDÈNCiA torna a omplir la ciutat de creació artística contemporània durant cinc setmanes de presentació pública dels seus projectes

08/05/2024

Artistes EN RESiDÈNCiA als instituts porta quinze anys de trajectòria promovent el desenvolupament de processos de creació artística als instituts públics, amb la col·laboració de creadores i creadors de tots els àmbits, i amb el comissariat i la coordinació de 14 equips de mediació. En l’edició d’enguany, el programa ha celebrat la 15a edició, la qual ha comptat amb un total de 24 instituts i més de 30 artistes i col·lectius. 

EN RESiDÈNCiA s’impulsa de forma conjunta per l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i el Consorci del Besòs, amb la complicitat dels ajuntaments de Badalona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

EN RESiDÈNCiA va començar a treballar en els processos de creació el passat mes d’octubre, ara ha arribat el moment de presentar públicament les obres i les produccions sorgides de la interacció entre els artistes, els joves estudiants d’ESO i els seus docents a través un conjunt d’activacions i mostres dels processos de creació.

En total hi haurà 24 presentacions repartides en cinc setmanes. Fins al 13 de juny es podran veure un conjunt d’activacions i mostres dels processos de creació que han protagonitzat 36 artistes410 alumnes i 36 docents al llarg de tot el curs, en 19 centres d’art i altres espais culturals.

L’agenda de presentacions actualitzada es pot consultar al web d’EN RESiDÈNCiA.

Oberta la convocatòria per EN RESiDÈNCiA 2024-2025

Paral·lelament a les presentacions públiques, s’ha obert la convocatòria per a participar en la propera edició del programa. Fins al 22 de maig els instituts públics de Barcelona que ho desitgin poden presentar les seves propostes per formar part de la setzena edició d’aquest programa durant el curs 2024-2025. 

Com en les convocatòries anteriors, la proposta haurà d’anar acompanyada d’una carta de motivació que expressi el sentit de la participació de cada institut a EN RESiDÈNCiA i el seu encaix en el projecte educatiu del centre. El projecte també haurà d’explicitar els interessos i expectatives dels instituts respecte les pràctiques artístiques que es vulguin prioritzar. 

Es poden consultar les bases i la convocatòria en aquest enllaç.