Actualitat

En quines condicions han d’obrir els centres de formació de dansa al setembre?

01/09/2020
Els centres de formació de Dansa s’estan preparant per iniciar el curs i són molts els dubtes sobre en quines condicions han d’obrir.
Malauradament no hi ha una resolució específica ni clara sobre les directrius que han de seguir aquests centres. És per això que des de l’APdC rescatem l’anàlisi que vam publicar el 22 de juliol i que, de moment, es manté actualitzat a dia d’avui, a l’espera que el Govern faciliti noves mesures i informacions.
L’advocada de l’APdC, Andrea Leunda, va analitzar la situació al juliol i, amb ella, vam entendre, i seguim mantenint, que les escoles de dansa poden continuar amb la seva activitat.

Tenint en compte que les escoles de dansa van prendre si seguiran prenent les mesures necessàries per mantenir la distància de seguretat, de ventilació, neteja, desinfecció i prevenció i la resta de mesures obligatòries per portar a terme l’activitat de manera segura, entenem que l’activitat pot romandre oberta.


Pel que respecta a la resta de mesures que s’han de complir a les escoles de dansa de tot el territori català, i tenint en compte que a dia d’avui no hi ha un pla sectorial vigent per l’activitat docent, s’han de complir les mesures fixades per la Fase III i que mencionem al document adjunt.
Estem molt pendents de com es desenvolupen aquestes mesures i tant bon punt tinguem més informació us la farem arribar pels nostres canals de comunicació habituals (xarxes socials i butlletí).

Ús de mascareta

Pel que respecta a les mesures de prevenció i higiene en el centre de treball (apartat que afectaria el/la titular de l’escola i personal laboral), les esmentades Resolucions remeten a la Resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s’estableixen noves mesures en l’ús de mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

En conseqüència, de l’anàlisi de la normativa vigent i en atenció a la informació publicada, tant per la Generalitat de Catalunya, com pel PROCICAT, entenem -tot i que no ho hem pogut confirmar amb l’Administració- que en els municipis afectats per les mesures especials es poden continuar realitzant les classes de dansa, i que, si bé el seu ús és recomanable sempre que sigui possible, no és obligatori l’ús de la mascareta, per part de l’alumnat i el professorat, sempre que es compleixin les mesures de prevenció i seguretat exigides.

Podeu trobar tota la informació relativa a les mesures que cal aplicar, així com tota l’argumentació de l’advocada, en aquest enllaç.