Actualitat

Els socis i sòcies de l’APdC poden comprar l’abonament per al Festival Sismògraf per 9€

24/03/2014

·Els socis i sòcies de l’APdC poden comprar l’abonament per als 4 espectacles per 9€ (preu normal: 25€) enviant un email a projectes@dansacat.org abans del 16 d’abril

El Festival Sismògraf d’Olot es durà a terme del 24 al 27 d’abril, i comptarà amb estrenes, re-estrenes, residències artístiques, creacions especials per al festival, artistes locals i internacionals, formació, una jornada de bones pràctiques -amb la col·laboració de l’APdC-,  i el ja habitual itinerari de dansa pel Parc Nou, entre d’altres.

El festival es troba en un any de transició i vol convertir-se en el festival de la dansa a Catalunya. Una proposta que encara està per aprovar, però que s’hi està treballant des de la Generalitat, l’APdC, el Mercat de les Flors i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot a través del Teatre Principal.
 
El Sismògraf començarà amb Indomador d’ Animal Religion, un espectacle que actualment està girant per Catalunya. Es podrà veure Introducció a la introducció, de Societat Doctor Alonso, una proposta que ja ha girat fora de l’Estat Espanyol però que arriba aquí amb Sismògraf. També s’hi veuran els solos de Thomas Noone i Toni Mira, i l’espectacle Malmenats de Mariantònia Oliver.

A més, torna al Sismògraf Tomeu Vergés, olotí resident a França, amb dos performances: Défilée i Que du Bonheur. Amb Vergés s’inicia un projecte juntament amb el festival Grec i el TNT de Terrassa, de manera que, cada any, els tres partners acolliran un artista o companyia oferint diferents espectacles en cada festival. La idea és programar a Catalunya una mostra extensa del treball d’un professional de la dansa.

Un altre projecte que va més enllà de la difusió d’un espectacle és el que es fa amb la companyia Carpe Diem/Emmanuel Jouthe i juntament amb el Mercat de les Flors i l’Institut de Teatre. Un coreògraf i dues ballarines faran un taller al Graner amb ballarins de l’Institut del Teatre. Carpe Diem presentarà en el marc del Sismògraf una proposta amb tres formats: interior (a la Biblioteca), urbà (carrer major) i natural (dins l’itinerari de dansa).

El dissabte a la nit, la plaça de Braus acollirà la més gran de les propostes de Sismògraf: Lazurd, de Senza Tempo. Una peça que ja va tenir una llarga vida i que ara, es re-estrena en el marc del Sismògraf. Molts ballarins i una piscina com a element escenogràfic principal i impactant, que fan d’aquest espectacle una veritable festa de l’aigua.

I el diumenge tindrà lloc un altre dels plats forts del festival: L’ Itinerari de dansa, que constarà de les propostes de Carpe Diem, Les filles föllen, Big Bouncers i Lautaro Reyes/Camara Lúcida. Totes les peces que es veuran en l’itinerari són peces de creació, produccions especials fetes per Sismògraf. Les Big Bouncers, a més, participen en el projecte Carta verda, que vol emular el concepte de Carta blanca dels teatres, que consisteix en donar un pressupost i un espai i deixar total llibertat als creadors. Carta verda pren el nom per l’entorn i per la relació que sempre ha tingut el Sismògraf amb el paisatge. Durant una setmana, la companyia farà una residència al Parc Nou preparant una peça exclusiva per l’espai i pel festival.

A banda, el divendres 25 d’abril, el Sismògraf proposta una jornada dedicada a la dansa i pensada tant per a professionals, com per educadors com per als espectadors. Una jornada, organitzada  amb la col·laboració de l’APdC, i que es dividirà en tres blocs on es tractarà l’educació, la programació i un dinar-debat al voltant de la dansa.

ABONAMENT A PREU ESPECIAL PER ALS SOCIS I SÒCIES DE  L’APdC

El preu de l’abonament que inclou l’entrada a 4 espectacles, el dinar de divendres 25 d’abril i l’assistència a les jornades de bones pràctiques de la dansa, és de 9€ per als socis i sòcies de l’APdC. (Preu normal abonament: 25€).
Els socis interessats en aquest abonament ens ho han de notificar abans del 16 d’abril enviant un e-mail a projectes@dansacat.org.

Espectacles dins de l’abonament:
Indomador/Animal Religion   
Introducció/Societat Doctor Alonso       
Lazurd/Senza tempo
Nit de solos: Toni Mira  i Thomas Noone

La resta d’espectacles són gratuïts.

+ info sobre el Sismògraf