Actualitat

Els socis de l’APdC tindran un 50% de descompte per a veure “Autorretrato” de María Pagés

26/08/2010

María Pagés inaugurarà la pròxima temporada del Teatre Poliorama amb ‘Autorretrato’ al Teatre Poliorama (Rambles, 115. Barcelona), que es podrà veure del 31 d’agost al 19 de setembre. Els socis de l’APdC poden comprar entrades amb un 50% de descompte per les funcions del 31 d’agost al 5 de setembre i amb un 20% de descompte per a les funcions del 7  i el 19 de setembre. D’aquesta forma el soci pot adquirir entrades a partir de 12€.
 
Les entrades es poden adquirir per Internet a www.servicaixa.com. En el moment de la compra cal seleccionar l’opció CORPORATIU i introduir la clau DANSA. També es poden adquirir a la taquilla del teatre presentant el carnet de l’APdC.

Amb aquest treball de gran format María Pagés ens presenta, en el cim de la seva carrera, un estudi d’ella mateixa, inspirat en el procés que els pintors segueixen en la creació d’un autoretrat i en els versos d’Antonio Machado, Miguel Hernández i García Lorca, als quals ha posat música Isaac Muñoz. José Saramago – qui digués que “ni l’aire ni la terra no són iguals després que María Pagés hagi ballat” – també intervé en el muntatge amb la seva veu en off, recitant en portuguès el seu poema “Ergo uma rosa”.

Els orígens d”Autorretrato’
El 2008, el mític ballarí i coreògraf Mikhail Baryshnikov va convidar María Pagés a ballar al BAC (Baryshnikov Arts Center). Li va demanar que realitzés una obra molt personal que mostrés la seva part més íntima. L’espectacle es va dir Selfportait i en ell només ballava María. Aquest petit format va inspirar la bailaora per crear l’espectacle que ara ens presenta. A l’estrena mundial d”Autorretrato’ a l’International Forum Theater de Tokyo el 2008 el succeiria l’estrena nacional a la XV Bienal de Flamenco de Sevilla, i des de llavors ha visitat teatres de tot el món i ha estat guardonat amb nombrosos premis, entre els quals destaquen el Premi de la Crítica al Millor Espectacle, el Premi Giraldillo al Millor Espectacle (2008) i el Premi del Públic al Millor Espectacle (2009).

+ info a www.teatrepoliorama.com i www.mariapages.com.