Actualitat

Els Premis Dansacat ja tenen data i lloc!

06/08/2009

Com ja us vam informar estem treballant en la primera edició dels PREMIS DANSACAT. La primera setmana de setembre publicarem les bases dels Premis i tots els professionals que compleixin els requisits es podran inscriure a través de www.dansacat.org.

L’entrega de Premis serà el divendres 11 de desembre de 2009 a la Nau Ivanow (col·laborador dels Premis), en un acte festiu obert a tothom.

ELS PREMIS

Aquest 2009 iniciem una nova etapa en la trajectòria dels Premis de l’APdC. Treballem per convertir-en un referent dins del món de la Dansa més enllà de la pròpia Associació. D’aquí que passin a dir-se “Premis Dansacat”. Amb aquests premis renovats volem reconèixer la feina i l’esforç dels professionals de la Dansa i difondre-la i donar-la a conèixer a tota la ciutadania.

Objectius principals:

° Reconèixer el treball dels professionals de la Dansa.
° Aconseguir ressò per a la Dansa a tota la ciutadania i fer-la més propera.
° Propiciar l’interès dels mitjans de comunicació envers la Dansa.
° Implicar i motivar al sector de la Dansa.
° Que els Premis promoguts per l’APdC acabin sent els Premis de la Dansa a Catalunya.

Categories

Per primer cop des de 1997, hem modificat sensiblement les categories. Hem passat de dues a tres categories, dues de caràcter públic (amb votació oberta a tothom), i una de caràcter intern.

Premi al Soci
S’atorgarà a un soci/a de l’APdC en agraïment per la seva implicació i tasca duta a terme en el desenvolupament dels objectius de l’associació. Aquest premi és de caràcter intern i l’atorga la Junta de l’APdC.

Premi al “Reconeixement Professional”
Aquest premi s’atorgarà a una persona o grup de persones que durant l’any en curs hagin excel·lit en l’exercici de la professió com a fet artístic (intèrprets, creadors, escenògrafs, pedagogs, coreògrafs, dissenyadors de vestuari,…).

Podran ser candidates al premi totes les persones o grups de persones que desenvolupin la seva feina majoritàriament a Catalunya. Es valoraran projectes puntuals, treballs col·lectius, aportacions innovadores, trajectòria,… La votació estarà oberta als ciutadans.

Premi “Dansa i Societat”
Aquest premi s’atorgarà a una persona o grup de persones que durant l’any en curs hagin treballat activament per incloure la dansa en la quotidianitat dels ciutadans (salut, inserció social, interculturalitat…) fora d’àmbits purament artístics o escènics.

Podran ser candidates al premi totes les persones o grups de persones que desenvolupin la seva feina majoritàriament a Catalunya. Es valoraran projectes puntuals, treballs col·lectius, aportacions innovadores, trajectòria,… La votació estarà oberta als ciutadans.

Premi

El Premi al Soci serà una escultura recordatori. Els premiats en les dues categories obertes a la votació del públic rebran una dotació econòmica o premi en espècies per determinar i una escultura recordatori. A més, se’ls hi farà una campanya de promoció als mitjans de comunicació.

Procés de votació 2009

1. S’obrirà convocatòria pública per a presentar candidatures a través de www.dansacat.org.

2. Una vegada acabat el termini per a la presentació de candidatures i publicada la llista de les mateixes, començarà la primera fase de selecció a càrrec d’una comissió de preselecció. En aquesta primera fase, la comissió escollirà tres candidatures per a cada categoria.

3. L’organització farà pública la llista dels tres finalistes de cada categoria.

4. S’obrirà un procés de votació pública a www.dansacat.org. Els vots seran secrets i d’aquests vots en sortirà un guanyador per categoria.

5. El nom dels guanyadors es farà públic l’11 de desembre a la Nau Ivanow.