Els mòduls de l’Institut del Teatre per demanar una equivalència acabaran amb el curs 2011-12
12/01/2011
Us recordem que els mòduls de l’Institut del Teatre per a demanar una equivalència s’acabaran amb el curs 2011-2012. Si necessites cursar els mòduls però et resulta impossible per incompatibilitat d’horaris, envia’ns un e-mail a projectes@dansacat.org explicant la teva situació.
– Qui pot sol·licitar l’equivalència dels títols de dansa?
Totes aquelles persones que hagin obtingut de forma oficial un títol de dansa a Espanya abans de l’aplicació de la LOGSE.
– Per a què serveix l’equivalència?
L’equivalència (a efectes de DOCÈNCIA) equipara els estudis oficials de dansa anteriors a la LOGSE als els estudis superiors de dansa actuals (que equivalen a TOTS els efectes a una llicenciatura universitària).
L’equivalència té per objectiu regular la situació de tots aquells professionals que desprès d’una llarga trajectòria en el món de la dansa, es van trobar amb un títols sense valor amb l’aplicació de la LOGSE. Alhora, els reconeix la seva trajectòria professional, ja que amb anterioritat a la reforma educativa no existien estudis de dansa professionals equivalents a la llicenciatura. També té en compte les persones que no poden acreditar l’experiència professional (per manca de contractes o per edat), posant al seu abast uns mòduls de formació complementària per equiparar el seu títol antic a l’actual grau superior de dansa. S’espera d’aquesta manera acabar amb la discriminació fins ara soferta pels professionals formats en el pla antic, que veien com gent amb menys experiència però amb més titulació (grau superior de la LOGSE) eren afavorits pel nostre sistema docent i laboral.
L’equivalència és només a efectes de docència i s’atorga en una d’aquestes dues modalitats:
1. Pedagogia de la dansa (no es determina especialitat).
2. Coreografia i tècniques de la interpretació (no es determina especialitat).
– Fins quan es pot sol·licitar l’equivalència del títol de dansa?
No s’estableix un termini per presentar la documentació. Qualsevol persona pot sol·licitar l’equivalència fins que no entri en vigor un altre reial decret que derogui l’actual.
Totes aquelles persones que necessitin fer els mòduls complementaris de formació els hauran de cursar dins dels 7 anys següents a la publicació de l’Ordre (fins l’abril del 2013). Malgrat això, l’Institut del Teatre -únic centre que ofereix aquests mòduls a Catalunya- proposarà els mòduls fins al curs 2011-2012.
Més informació sobre les equivalències: www.dansacat.org/projectes/11/