Actualitat

Els membres del Consell Nacional de la Cultura i les Arts prenen possessió

27/01/2009

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts, format per onze membres, es va constituir ahir durant un acte al Parlament, en el que van participar el president de la institució, Ernest Benach, i al que també van assistir el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, diputats, gent del món de la cultura i associacions com l’APdC.

Durant l’acte, Bru de Sala, president del nou organisme, va fer un breu parlament com a portaveu dels nous consellers en el que va assegurar estar  “molt impressionat davant la responsabilitat de posada en marxa del Consell”. L’escriptor va explicar que més enllà del que marca la llei, la responsabilitat dels membres serà “continuar sent gent de la cultura” i va remarcar que les competències  “s’hauran de guanyar, igual que el respecte”.

D’altra banda, el president del Parlament, Ernest Benach, va calificar d’ “acte de país” la constitució de l’òrgan, va agrair als consellers la seva predisposició i els va animar a que apostin pels joves creadors i detectin els nous valors de la cultura catalana. “Com més contactes internacionals es facin millor, perquè la cultura no té fronteres”, va afegir.

Els membres del consell exerciran aquest càrrec durant 5 anys i podran ser reelegits per un segon mandat de cinc anys més com a màxim. Tant la presidència com les vicepresidències tindran dedicació exclusiva i estaran subjectes al règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat. La resta de membres tindran dedicació a temps parcial i no estaran subjectes a un règim d’incompatibilitats tan estricte.

Veure  vídeo.