Actualitat

Els futurs mestres de claqué i jazz podran examinar-se a l’Escola Elisenda Tarragó

13/01/2011

La Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) ha aprovat a l’Escola de dansa Elisenda Tarragó  com a centre oficial per a formar i realitzar exàmens a futurs mestres de claqué i Modern- Theatre (jazz). Es converteix així en el primer centre aprovat de Catalunya i el segon de l’Estat Espanyol.

Ja fa més de deu anys que l’Escola de dansa Elisenda Tarragó forma als seus alumnes de claqué seguint el programa i la metodologia d’aquesta institució dedicada a la docència de la dansa, i en fa tres que va començar a formar en Modern- Theatre (jazz). La ISTD convoca periòdicament exàmens en els que alumnes que estiguin preparats, poden presentar-se i d’aquesta manera tenir un reconeixement del seu nivell i del seu progrés.

L’escola portava mig any adaptant-se per a ser aprovada com a centre oficial després que Meritxell Paradell -professora del centre- obtingués la llicenciatura en claqué que atorga la ISTD, al desembre del 2009, condició indispensable per a ser centre aprovat.

Què suposa ser centre aprovat?

Els professionals que vulguin titular-se com a mestres de claqué o de Modern-Theatre poden formar-se i realitzar els exàmens necessaris aquí a Barcelona en lloc de fer-ho a Torremolinos (Màlaga), l’altre centre de l’Estat Espanyol que té competència per fer-ho.
Un altre benefici és que el centre pot demanar a la ISTD organitzar cursos amb els professionals que esculli l’escola.

Què es la Imperial Society of Teachers of Dancing?

The Imperial Society of Teachers of Dancing és la institució líder mundial en exàmens de dansa. Formada al 1904, és actualment l’organització que avarca la major diversitat de tipus d’exàmens de dansa a escala global. L’objectiu principal de la ISTD és “educar al públic en l’art de la dansa en totes les seves formes”. Per a aconseguir això, la ISTD treballa en 4 direccions diferents:
· Promoure el coneixement de la dansa.
· Mantenir i millorar la qualitat de l’equip docent.
· Qualificar, a través dels exàmens, professors de dansa en les especialitats de la ISTD a través dels seus 10.000 membres en escoles de dansa en tot el món.
· Proporcionar a través del seu programa, la tècnica per entrenar ballarins professionals.
Més informació: www.istd.org