Actualitat

Els finalistes dels XX Premis Max

20/04/2017

El comitè organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques ha donat a conèixer els finalistes de les 23 categories a concurs de la 20a edició d’aquests guardons organitzats per la Fundació SGAE, amb el propòsit de reconèixer el talent dels professionals del Teatre i la dansa del nostre país i la promoció dels espectacles de la temporada.

El jurat, presidit per Alfonso Plou i compost per Pascual Carbonell, Marta Carrasco Benítez, Norka Chiapusso, Mudit Grau, Susana Sánchez, Alicia Soto, Ana Fernández Graciani i Emmanuel Berruezo (Manuel Segòvia), ha estat l’encarregat de triar als finalistes de les 23 categories que han estat seleccionats d’un total de 112 espectacles.

Els guanyadors de la 20a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es donaran a conèixer el proper 5 de juny a la gala que se celebrarà al Palau de les Arts de València. A més de les 23 candidatures a concurs es concedeixen 3 premis especials: Contribució a les Arts Escèniques, que s’ha atorgat a la Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro; Honor, que s’anunciarà el pròxim 26 d’abril i Aficionat, que es decidirà el 10 de maig. Aquest any, els Premis Max compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

Finalistes de dansa:

Millor espectacle de dansa:

Hábitat, de Compañía Daniel Doña.
Oskara de Kukai Dantza.
Caída del Cielo de Danza Molina, S.L./Cía Rocío Molina.

Millor coreografia:

Rafaela Carrasco per Tierra Lorca -Cancionero Popular.
Rocío Molina per Caída del cielo.
Vero Cendoya per La partida.

Millor intèrpret femenina de dansa:

Rocío Molina per Caída del cielo.
Luz Arcas per Kaspar Hauser. El huérfano de Europa.
Patricia Guerrero per Catedral.

Millor intèrpret masculí de dansa:

Martxel Rodríguez per Oskara.
Daniel Doña per Hábitat.
Manuel Liñán per Reversible.

Millor repartiment de dansa:

Brodas Bros per Brincabros-Vibra.
Kukai  dantza  (Jon  Maya,  Eneko  Gil,  Martxel  Rodríguez, Ibon  Huarte,  Urko Mitxelena y Alain Maya) per Oskara.
Ballet  Flamenco  de  Andalucía  (Eduardo  Leal,  Antonio  López,  Alberto  Sellés, Laura  Santamaría,  Alejandra  Gudí,  Florencia  O’Ryan,  Paula  Comitre  y  Carmen Yanes) per Tierra Lorca -Cancionero Popular.