Actualitat

Els finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, al Mercat de les Flors

23/11/2016


Les coreografies finalistes que opten a la segona edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre es presentaran en una funció al Mercat de les Flors el dissabte 10 de desembre a les 20 hores amb entrada lliure*.

Un jurat decidirà quina és la coreografia guanyadora que rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta per ser estrenada en la programació del Festival Grec 2017.

Les quatre coreografies que es presenten són:

  • La piel vacía, de Paloma Muñoz, graduada l’EESA/CPD i d’IT Dansa. Està acabant els estudis del Conservatori Superior de Dansa (CSD)
  • Avenida Paradise, de Javier Guerrero Nieto, graduat del Conservatori Superior de Dansa, CSD.
  • Moaré, d’Ariadna Montfort

 

Mentre el jurat delibera, s’oferirà un fragment de “Gold Dust Rush”, coreografia d’Eulàlia Bergadà, graduada de l’EESA/CPD, d’IT Dansa i del Conservatori Superior de Dansa, CSD I guanyadora de la primera edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre. 

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre es duu a terme amb la col·laboració de Grec 2017 Festival BarcelonaMercat de les FlorsFundació SGAECentre Cultural de TerrassaEl GranerTeatre Auditori de Sant CugatSAT Espai DansatLa Caldera Les CortsAPdC Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.


ELS FINALISTES

Lorena Nogal

Lorena Nogal es forma com a ballarina a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la companyia IT Dansa, on treballa el repertori de coreògrafs de prestigi internacional com Ohad Naharin, Jirí Kilyán, Stijn Celis i Nacho Duato entre d’altres. Des de fa 8 anys forma part activa de l’equip artístic de La Veronal treballant al costat de Marcos Morau com a assistent en la coreografia i ballarina, treballant tant en les coreografies pròpies de la companyia com en les creacions externes: Compañía Nacional de Danza, Scapino Ballet, Carte Blanche, Norrdans, Skånes Dansteater o GöteborgsOperans Danskompani. Com a ballarina també ha treballat amb altres companyies reconegudes com Gelabert-Azzopardi, Lanònima Imperial i Plan B Dansa.

Com a coreògrafa ha creat els seus propis treballs amb els quals ha obtingut premis en certàmens coreogràfics nacionals.
Aquest any ha estat guardonada com a millor intèrpret femenina en els premis de la crítica de Catalunya 2016.


Paloma Muñoz

Graduada al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre en l’especialitat de Dansa Contemporània al 2003.
Desenvolupa la seva carrera professional com a intèrpret en les companyies I.T. Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre, Metros (Ramon Oller) i Thomas Noone Dance. Realitza col·laboracions puntuals altres companyies i artistes com Norrdans, Montón de Paja y Trigo o EMPIRIC.
Des de 2010, i en paral·lel als estudis de Grau Superior en Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre (CSD), coreografia peces curtes programades en diferents festivals i cicles de dansa (Festival Shakespeare, Boulevard of Broken Dreams, Dansat , Maldà en Dansa, La pedrera Joves Ara, MACBA és Viu).
Gyrotonic trainer des de 2012. 

Actualment finalitza els estudis de Coreografia i Interpretació al CSD, mentre segueix investigant en diferents projectes sobre la potencialitat del cos i les seves poètiques.

Javier Guerrero

Llicenciat en Humanitats per la Universitat d’Extremadura (2006) i graduat en Interpretació de la dansa i coreografia pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre (2016). Comença els seus estudis de dansa i composició a Madrid a l’escola de Carmen Senra on és becat i realitza la formació professional durant tres anys.
El 2012 crea Montón de Paja & Trigo per donar cabuda a la seva forma d’entendre el món i traduir les seves idees a través de procediments artístics que no es limiten únicament al camp coreogràfic.
La seva primera peça ” De traje y corbata” 2013 rep diferents premis de diferents certàmens; Segon premi (Jeunes choreographers Montpeller), Premi del públic (Certamen Unidanza), Premi Tutoria i Premi millor intèrpret (Certamen coreogràfic de Madrid).
La seva segona peça ” “Wimbledon o la Gran Desilusión” estrenada a l’abril 2015 ha estat programada a “Nit del museus”, “nunArt”, “Teatre Tantarantana”, ha rebut el primer premi en el “IV Certamen de Microdanza de Madrid” i ha estat seleccionat per G.R.U.A; Grup Recerca Universos Artistics per Olot. També s’ha presentat en diferents festivals; Costa Contemporània, Festival Trajectes Saragossa, la Mercè 2016 i a la Pedrera. Wimblendon és la seva primera peça llarga i s’ha estrenat recentment al Teatre Ovidi Montllor.
Interessat en la creació i investigació artística i el desenvolupament d’un llenguatge personal amb l’objectiu d’entendre la realitat i paradigma del món contemporani.

Ariadna Montfort

Formada a l’escola de dansa Madó de Vilassar de Mar i a l’École-Atelier Rudra Béjart de Lausanne, Suïssa.
Entre el 2003 i el 2012 es desenvolupa professionalment com a intèrpret a l’Stadttheater Bern (Suïssa), la Batsheva Dance Company de Tel Aviv (Israel) i a la també Israelí Inbal Pinto and Avshalom Pollak Dance Company de Tel Aviv.
El 2013 tria Barcelona com a ciutat on instal·lar-se per a desenvolupar la seva carrera com a ballarina freelance i, entre altres projectes nacionals i internacionals, comença la seva col·laboració amb la companyia de dansa La Veronal.

Com a professora oficial del llenguatge del moviment d’Ohad Naharin GAGA, dóna cursos, classes i tallers internacionalment a ballarins i a no ballarins.
També és terapeuta certificada del mètode Ilan Lev i estudiant de psicologia a la UOC.

 *Entrada lliure. Cal reservar les localitats en aquest enllaç

Consulteu el programa complet a: Funció finalistes Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2016