Actualitat

Els espais culturals i centres de formació poden obrir, amb restriccions, a partir del 23 de novembre

20/11/2020

El Govern de la Generalitat ha presentat el Pla d’Obertura, que estipula la progressiva reactivació dels diferents sectors econòmics, un full de ruta on s’inclouen les mesures, protocols i aixecaments de restriccions per cada fase.

Segons aquesta resolució, el Pla d’obertura comença el dilluns 23 de novembre, i s’anirà revisant per territoris cada dues setmanes, en funció de la velocitat de contagi que, per avançar, ha d’estar per sota del 0,9, i la disminució d’ingressos per COVID-19.


Veure infografia dels trams.

Veure infografia específica del Tram 1.

Activitats culturals

El 23 de novembre reobren cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, al 50% d’aforament i un màxim de 500 persones. 

Passats 15 dies (o quan els indicadors siguin favorables a un canvi de tram), aquests mateixos espais, amb un aforament autoritzat de màxim 500 persones, podran obrir al 70% de l’aforament. No serà fins a l’últim tram (el quart) que podran augmentar l’aforament màxim a 1.000 persones, mantenint l’aforament al 70%.
A part de les restriccions d’aforament que marca la resolució de 19 de novembre, la resta de mesures i protocols que caldrà seguir estan especificats al Pla de represa del sector cultural Arts escèniques i musicals.

Centres de formació de Dansa

Pel què fa a les extraescolars, des de dilluns 23 de novembre, els centres i escoles de formació de dansa i música, autoritzades o no, podran realitzar activitat presencial amb un màxim de 6 alumnes. Hauran de mantenir aquest límit d’aforament fins a l’inici del quart tram.
A part de la restricció d’aforament, caldrà seguir la normativa de mesures i protocols COVID-19 establerts al Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Restriccions de mobilitat

El confinament nocturn (de 22h a 6h) es mantindrà durant tot el pla d’obertura, inclós el quart tram. Les restriccions de la mobilitat començaran a rebaixar-se a partir del segon tram:
– Primer tram: Restricció de mobilitat entre municipis de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns. Prohibida l’entrada o sortida de Catalunya sense motiu justificat.
– Segon tram: mobilitat restringida entre comarques de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns. Prohibida l’entrada o sortida de Catalunya sense motiu justificat.

– Tercer i quart: Es retiren les restriccions de mobilitat.