Actualitat

Els Centres d’Arts Escèniques de Catalunya engeguen la seva segona coproducció

03/02/2009

Els Centres d’Arts Escèniques de Catalunya, ubicats a Reus, Palma de Mallorca, Terrassa i Girona acolliran aquesta temporada La vida lluny dels poetes, obra de Josep Pere Peyró que suposa la segona coproducció conjunta després d’El silenci del mar, primera peça fruit de l’acord de tots els centres. A partir d’aquest any se suma a l’acord la Fundació Teatre Principal de Palma, el director del qual, Joan Arrom, ha assegurat avui que és “molt convenient” aquesta aliança perquè si els altres centres tenen dificultats per portar a Barcelona les seves produccions, per a ells ho és fins i tot sortir de Palma.

L’obra té com a escenari un capvespre de juny de l’any 1935 en un poble del litoral mallorquí, en una terrassa vora mar de la mansió propietat de la família Strauss. Hans i Franz, oficials de l’exèrcit nazi enviats pel mariscal Göering, arriben amb la missió de convèncer Anna Bachmayer, vídua de l’aviador Von Strauss, perquè ella i els seus fills tornin a Berlín i participin en els actes d’homenatge als herois alemanys de la Primera Guerra Mundial. Està protagonitzada per Joan Massotkleiner i Núria Hosta, entre d’altres.

La vida lluny dels poetes s’estrenarà el dijous 5 de febrer al Teatre Bartrina de Reus, on estarà fins al 7 de febrer. La gira prosseguirà de l’11 al 15 de febrer a Palma, el 7 de març a Terrassa i el 14 a Girona.