Els 3 projectes de “Ballar ens fa bé 2018” culminen el procés amb mostres a l’abril
06/04/2018
En el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dansa 2018, l’APdC ha desenvolupat el projecte “Ballar ens fa bé“, una iniciativa que busca apropar la dansa, d’una forma lúdica, a un col·lectiu o un grup de persones que no hi estigui familiaritzat.
Al desembre es va obrir convocatòria de propostes per treballar amb tres col·lectius, i aquests van ser els profesionals seleccionats:
Centre Ocupacional Caviga (Viladecans): Dominik Borucki
Agrupació Coral de Cervera: Cristina Martí
Centre Obert Tallaferro (Arenys de Mar): Nàdia Pesarrodona
Aquestes activitats, proposades lliurement per cada professional, s’han desenvolupat entre gener i abril, amb tallers, i els 3 projectes culminen ara a l’abril amb presentacions i mostres de la feina feta.
Viladecans
Dominik Borucki ha enfocat el seu projecte amb l’objectiu de treballar el concepte de “sentir” a través del moviment i la dansa contemporània. Afirma que “podem sentir tant el cos físic, com les emocions i fins i tot els pensaments. Tant el sentir al nivell de les sensacions físiques, com les emocions i sentiments i també les nostres pensaments ballen amb nosaltres”.
En cada sessió s’han desenvolupat pautes senzilles d’improvisació que permetien als participants jugar, entrar en contacte amb altres, expressar-se i conèixer-se. Aquests exercicis s’han anat desenvolupant sessió rere sessió per acabar construint una petita estructura amb què jugaran el dia de la mostra amb públic.
La mostra amb públic es farà el 29 d’abril a les 11h a la Plaça Europa.
Arenys de Mar
Nàdia Pesarrodona ha acostat el Hip Hop a nens i nenes d’entre 7 i 10 anys del Centre Obert Tallaferro d’Arenys de Mar. A través d’una sèrie de tallers, han descobert que el Hip Hop és més que dansa, és una forma de vida, una cultura que inclou dansa (Lookin’, Poppin’, House Dance, New Style, Break Dance…); pintura (Grafiti) i música (DJ i MC).
Aquest projecte buscava convertir la dansa en un canal per regular i gestionar les emocions d’infants, adolescents i joves, a la vegada que es treballaven diferents valors com el compayerisme, l’esforç, la constància, la sensibilitat, la superació personal, etc.
Les mostres amb públic es faran el 16 d’abril a les 18h al Centre de Cultura Calisay.
Cervera
Cristina Martí ha treballat amb l’Agrupació Coral de Cervera la dansa com a eina integradora a nivell social i intergeneracional, donant espai a la creativitat. Martí ha volgut enfocar l’experiència en la importància de la relació entre persones, entre generacions, i a les inquietuds que surgeixin de petits i grans.
Durant aquests mesos han treballat amb el cos propostes grupals, per parelles i també individuals, utilitzant diferents materials per connectar amb la seva creativitat i l’imaginari comú, donant temps per explorar, escoltar desitjos i ballar. Amb aquest taller s’ha volgut crear un espai de trobada, un espai per compartir inquietuds, un espai on es respectin les individualitats dels petits i dels grans. Moure’s junts, ballar,
experimentar, cantar, parlar, escoltar, descobrir, construir, reconstruir, observar, proposar…
La mostra amb públic es farà el 22 d’abril a les 19h a la Plaça Major de Cervera.