Actualitat

El Tren de creació i formació en Dansa, CIRCULA! arriba a Barcelona amb la Cia. Poliana Lima (10 i 11 desembre)

01/12/2015

El Tren de creació i formació en Dansa, CIRCULA! arriba a Barcelona els propers 10 i 11 de desembre, amb la companyia de Madrid Poliana Lima. No et perdis el taller i l’espectacle Atávico (premiat al Certámen Coreográfico de Madrid i al Certamen Coreogràfic de Sabadell). Les dues activitats són gratuïtes per als socis i sòcies de l’APdC.

‘Atávico’

Sobre l’espectacle…

Quina és l’empremta d’una dictadura? Com crida el silenci dins nostre? Atávico explora, a través del moviment, els possibles paisatges de la violència com a força que ens fa víctimes i botxins alhora”, explica la seva creadora, la coreògrafa brasilera Poliana Lima.
Sense la intenció de crear una narrativa, la peça busca més aviat una poètica que sigui capaç de generar una experiència escènica, experiència connectada amb les sensacions de violència i la seva repercussió en el cos.
Es torna indispensable en el projecte l’aposta pels cossos “quotidians”, fora dels patrons estandarditzats, amb la voluntat de compartir la bellesa del moviment i la gestualitat més enllà dels cànons, així com la dansa més enllà del virtuosisme.
La peça compta amb la col·laboració d’artistes de Costa Rica, França, Brasil i Espanya i ha estat guardonada amb el 1r Premi en el XVIII Certamen Coreogràfic de Madrid, i al Certamen coreogràfic de Sabadell 2015.

Concepció, direcció i coreografia: Poliana Lima
Intèrprets: Aitor Galán, Poliana Lima, Lucía Marote, Maria Pallarés
Música: Vidal
Il·luminació: Pablo R. Seoane
Vestuari i atrezzo: Ciía. Poliana Lima
Producció: Carmen Fernández
Distribució: Rotativa Performing Arts
Durada: 50 minuts

****************************************************

Poliana Lima (Brasil, 1983) és graduada en Sociologia per la Universidade de Campinas i va cursar el Màster en Arts Escèniques a la Universitat de Madrid. Com a ballarina ha format part en diverses cies. de Sao Paulo, ha assistit a tallers a Cuba a l’Escola d’Alicia Alonso ia Nova York a l’Institut José Llimona i l’escola d’estiu a Parts a Brussel·les. A Madrid ha col·laborat amb Camille Hanson, amb l’espai Bambúdanza i ha participat en el projecte Rizoma de la cia. Sharon Fridman. Entre les seves pròpies creacions: el solo Mujer-Experimento #1 i el solo Palo a la Roda ha rebut el segon premi al I Certamen de Microdanza (Madrid) i primer premi al Festival Vila Real en Dansa. Es Como Ver Nubes, obra en col·laboració amb Ugné DIevaityte, ha estat premiada en XVI Certamen Coreogràfic de Madrid i segon premi al Festival Vila Real en Dansa 2014. El 2013 ha estat seleccionada com una de les artistes representants d’Espanya en el projecte Europeu Performing Gender. El 2014, Atávico guanya el primer premi en el XVIII Certamen Coreogràfic de Madrid, a més de premi de públic, premi de Crítica, Beca Dance Web 2015 i residència a Tanzahaus, Zuric. Recentment guanya el Certamen Coreogràfic de Sabadell.

Taller

“Proposem una sessió d’estudi i investigació de moviment a partir de les idees sorgides en el procés creatiu d’ Atávico. Ens sembla una molt bona oportunitat de conèixer al públic i que aquest tingui accés a la peça d’una manera diferent: experimentant les pautes de moviment, els jocs escènics i les coreografies desenvolupades en la peça en el seu propi cos. La nostra proposta busca una educació de la sensibilitat: com el públic percep la peça després de provar en el seu cos? Quin tipus de sensacions es generen?
Per a la companyia l’intercanvi amb el públic en diversos nivells és un moment fonamental, per rebre feedback del treball, observar si es reverberen les inquietuds per seguir aprofundint en la investigació”.

Introducció
Petita presentació del treball

Escalfament
Preparació del cos i de l’atenció per a la investigació a través de pautes senzilles de moviment. La idea és  buidar i obrir el cos per ra ebre la informació i activar els sentits:
Caminar
Estirar
Activar la columna vertebral

Recerca coreogràfica
A partir de la relaxació dels músculs treballarem sobre seqüències coreogràfiques que contenen la idea de moviment que hem treballat a Atávico.

Treball en parelles per estovar el cos i preparar-se per a les caigudes.
Treball de direccions a partir de les extremitats.
Seqüència coreogràfica que reuneixi aquestes dues qualitats de moviment.

Improvisació i joc
A partir de les qualitats investigades, buscarem com cada participant pot integrar i jugar amb les pautes presentades al llarg del procés del workshop:

Caminada i carreres
Caigudes
Xocs

Tancament
Roda final i xerrada sobre l’experiència.