Actualitat

El treball en procés de Gelabert i Kojima obre la II edició del cicle “Fet a Mataró”

13/02/2013

Del 15 de febrer al 6 de juliol es podrà veure a diferents punts de la ciutat de Mataró espectacles de companyies mataronines o amb vinculació creativa amb la ciutat i que formen part de la segona edició del cicle “Fet a Mataró”. Els protagonistes del cicle provenen de diferents disciplines escèniques com la dansa (Cesc Gelabert, Àngels Margarit i Reinaldo Ribeiro), teatre-performance i fins i tot ‘art amb sorra’.

 
El cicle començarà divendres 15 de febrer amb l’assaig obert de “La cueva de piedra del cielo”, un treball en procés de Cesc Gelabert i la creadora japonesa Chieko Kojima, que durant tota la setmana estan duent a terme a Can Gassol (Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró) . La dansa contemporània de Gelabert s’uneix amb la dansa tradicional japonesa de Kojima en una unió de cultures que està prevista estrenar a la tardor al Festival Temporada Alta.
 
La dansa també també serà l’encarregada de tancar aquest cicle, amb dos espectacles. Àngels Margarit farà una estada a Can Gassol per preparar el seu nou espectacle, “Capricis”. El dia 25 d’abril el públic podrà veure un assaig obert a Can Gassol, mentre que el dia 6 de juliol faran l’últim assaig amb públic al Teatre Monumental abans d’estrenar l’espectacle al Festival Grec de Barcelona. L’altra proposta de dansa és la representació de “Puerto Iguazú” dirigit i ideat pel ballarí brasiler resident a Mataró Reinaldo Ribeiro, el 12 de maig a Can Gassol.
 
Tots els espectacles són amb invitacions que s’han de recollir a les oficines de la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9), excepte “Puerto Iguazú” (11 €).

Més informació sobre el cicle a mataro.cat.