Actualitat

El Teatro Albéniz de Madrid acull el XVII Certamen de Coreografia de Dansa Espanyola i Flamenc 2008

25/06/2008

El 17è Certamen de Coreografia de Dansa Espanyola i Flamenc arriba al Teatre Albéniz els dies 3, 4 i 5 de juliol. Es tracta d’una cita obligada en el calendari de grans festivals i és un referent a nivell nacional i internacional per a les noves formes d’expressió del flamenc, recuperació de formes dins de la Dansa Espanyola, la creació musical per a dansa i plataforma de nous talents.

Aquest any s’han seleccionat 14 coreografies procedents de Madrid, Sevilla, Màlaga, Granada i Suïssa, que posaran en escena més de 150 artistes. Destaca la possibilitat de descobrir noves tendències interessants i imprevisibles dins de la dansa espanyola.

El Certamen reparteix més de 35.000 euros entre premis i ajuts. Són set els guardons que premien les coreografies, als ballarins i ballarines i la les creacions musicals originals per a dansa. Amb ells es recompensa l’esforç per innovar amb qualitat, l’aposta per l’ús de nous vocabularis, la posada en escena original, la fusió com a integració cultural, l’ús i creació de música original i el talent de ballarins.

Els guanyadors sortiran de la deliberació d’un jurat, que aquest any aquesta compost entre altres per noms com Ana Cabo, Assessora de Dansa de la Comunitat de Madrid, Antonio Najarro, conegut coreògraf i ballarí i la gran ballarina Lola Greco.