Actualitat

El Teatre Tantarantana acull el Cicle BCSTX

16/05/2008

Entre el 20 i el 31 de maig, el Teatre Tantarantana acollirà el BCSTX, un cicle iniciat pel Mercat de les Flors l’any passat amb la intenció de donar suport a joves creadors, promeses pel futur i que necessiten un recolzament per dur a terme les seves creacions. D’aquesta manera, s’exhibiran al Teatre Tantarantana les peces de vuit artistes que venen recolzats per centres de creació d’arreu de l’Estat espanyol (Teatro Pradillo de Madrid, Maspalomas de Canàries, La Fundición de Bilbao, etc.

MATXALEN BILBAO – ROSER LÓPEZ ESPINOSA – UXÍA P. VAELLO – DORY SÁNCHEZ – ARIADNA ESTALELLA – RICARDO SANTANA – MONTSE ROIG – CIA. LOSQUEQUEDAN

“L’any 2007 anunciàvem des del Mercat de les Flors el projecte ‘bacsteix’ com la necessitat de trobar una manera d’incloure en la nostra programació un lloc per a creadors que inicien el seu recorregut. En BCSTX és important la proximitat amb l’artista, la confrontació del treball amb el públic, buscant un grau de pressió inferior al de l’estrena formal. Totes eren propostes que parteixen de diversos conceptes de cos, acció, dansa o coreografia.

Creiem enguany haver fet un pas molt important gràcies a la complicitat del teatre Tantarantana i també d’agents i sales de tot l’estat espanyol. BCSTX és ara també una finestra a través de la qual poden presentar-se artistes que tenen suport des de la callada escena que anomenem ‘alternativa’ i una possible porta per accedir a noves possibilitats de mostrar el seu treball.

Malgrat la selecció final l’hem fet conjuntament des del Mercat de les Flors i des del Tantarantana, s’ha tingut molt en compte les propostes presentades per plataformes com La Caldera, ÀREAtangent i El Palacete de la Boro, de Barcelona; Maspalomas de Canàries; Festival Mudanzas, de Cartagena; La Fundición, de Bilbao; el Teatro Pradillo, de Madrid, Teatro Ensalle de Vigo, i el Teatro de los Manantiales, de València, entre altres.

Aquest cicle és també una forma innovadora de col·laboració entre estructures de suport a la creació de tot l’Estat i especialment un punt de trobada entre sector públic i privat. Es realitzarà en la seva globalitat al Teatre Tantarantana, que juntament amb el Mercat coprodueix aquesta edició del BCSTX.”

– Francesc Casadesús, Mercat de les Flors
– Julio Álvarez, Teatre Tantarantana

Podeu consultar el calendari del cicle a la secció de Programació de la nostra web (recordem als socis de l’APdC que gaudeixen d’un descompte en el preu de l’entrada), o visitant www.mercatflors.org.