Actualitat

El Teatre Coliseum acull la II Edició del Festival Carmen Amaya

19/10/2011

Els propers 28 i 29 d’octubre tindrà lloc la II Edició del Festival Carmen Amaya al Teatre Coliseum de Barcelona amb la intenció d’apropar al públic els valors més importants del flamenc com són la puresa, l’essència i la espontaneïtat.

El festival va néixer l’any passat per retre homenatge a una de les figures més internacionals i que més va revolucionar el panorama flamenc del segle XX. Carmen Amaya naixia l’any 1913 al barri de Somorrostro de Barcelona. Artista autodidacta que va aconseguir crear un estil propi, fascinant i captivador per la força de les seves coreografies i el seu ritme creat a través de la rapidesa de moviment de les seves cames i braços i la fúria imponent del seu martellejant taloneig. Va ser una de les artistes més consagrades en el món del flamenc per la seva autenticitat, la qualitat del seu treball i per haver esdevingut una artista de renom internacional.

Enguany el festival ha enfocat la seva programació al baile, ja que es el millor exponent de l’herència de Carmen Amaya. Per aquest motiu ha programat per la nit inaugural a la recent formada “Compañía Tablao de Carmen Amaya” dirigida per José Luís Ortiz Nuevo amb un espectacle inspirat en la genial bailaora del barri barceloní Somorrostro. El dissabte l’encarregat de clausurar el festival serà la companyia de Farruquito que estrena a Barcelona el seu nou espectacle “Farruquito Baile Flamenco”, en el que recordarà la trajectòria de la seva companyia i del bailaor.

Més informació sobre el Festival
http://www.youtube.com/watch?v=yjbNIOylWDA