Actualitat

El seminari “Danza años 80: Primeros pasos de la danza contemporánea en España”, al Museu Reina Sofía

22/10/2013

El  Museu Reina Sofia organitza el seminari Danza años 80: Primeros pasos de la danza contemporánea en España que inclou dues taules de debat (25 i 26 d’octubre), conferències (novembre i desembre) i l’exhibició de materials d’arxiu a la sala d’interpretació de la col·lecció.

Context
Un cop finalitzada la transició política a Espanya s’inicia una nova etapa fonamental en la configuració del sistema de la cultura contemporània i, en particular, de la dansa. En paraules de l’historiador de l’art José Antonio Sánchez  “la dècada dels vuitanta va ser entesa com un procés de normalització“, neixen nous centres d’exhibició, es promou la creació contemporània, s’obre la possibilitat d’estudiar dansa contemporània en una institució pública, l’Institut del Teatre a Barcelona l’any 1980, i al 1985 es crea l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música.
A l’hora de conformar aquests nous llenguatges va ser decisiva l’aparició de festivals, mostres i teatres que van permetre als creadors accedir a conèixer les produccions internacionals, i presentar els seus propis treballs a través d’aquestes noves estructures com ” Dansa València ” (València) ,
el Centre Nacional de Noves Tendències Escèniques (Madrid) , o al Mercat de les Flors (Barcelona) , entre d’altres.

Per abordar aquest panorama d’efervescència creativa s’han organitzat dues taules de debat divendres 25 i dissabte 26  (Edifici Nouvel, Auditori 200). Una al voltant de la construcció institucional – modes de gestió i exhibició de les noves tendències -, i una altra sobre la creació coreogràfica, caracteritzada en aquesta dècada per un gresol de llenguatges i experimentació.

Més informació:
Conferències: www.museoreinasofia.es/actividades/danza-anos-80
Taules de debat:
www.museoreinasofia.es/actividades/danza-anos-80-0