Actualitat

El SAT! Teatre celebra la 19 edició del Festival Dansat

02/10/2023

El SAT! Teatre celebra la 19a edició del Festival Dansat. Del 21 al 29 d’octubre es podran veure un total de 14 peces distribuïdes en 7 funcions, tres d’elles al carrer.

L’edició d’enguany centra l’atenció en els coreògrafs i ballarins vinculats al SAT! a través del projecte Aliansat, un programa de residències i suport a la creació de dos anys de durada que té com a objectiu crear sinèrgies i complicitats per afavorir la creació artística, l’exhibició i la creació de nous públics.

Aquesta és una edició plural, en la que es barregen companyies emergents com L’Émerveillée, projecte de la coreògrafa Patricia Hastewell, la companyia Carla Sisteré o Verónica Hernández i Xavier Gumà, amb d’altres de consolidada trajectòria com Nadine Gerspacher, Kernel Dance Theatre, la companyia del canari Javier Arozena o Proyecto Larrua, amb seu a Vitoria-Gasteiz. Un eclecticisme buscat, que ofereix una proposta variada al públic de dansa.
 
El festival segueix amb col·laboracions estables com el Hop Festival de dansa i cultura urbana, que després de celebrar-se històricament al barri de Sant Andreu, s’obre al districte i tindrà lloc al Centre Cívic del Bon Pastor. A més, teixeix una nova aliança amb l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, que donarà el tret de sortida del festival al carrer, el 21 d’octubre, en una sessió gratuïta a Plaça de Can Fabra. Alumnes de 6è del Grau Professional de Dansa presentaran dues peces breus creades de la mà de coreògrafs de prestigi internacional, interpretades pels alumnes de l’especialitat de dansa contemporània i de dansa clàssica respectivament.