Actualitat

El SAT! aposta per la dansa

25/09/2012

·Dedicarà la darrera setmana de cada mes a la dansa
·Acollirà la III Edició dels Premis Dansacat el 20 de desembre a les 20h.

Amb “ple suport a la iniciativa d’especialització, consensuada amb el Districte de Sant Andreu” ha iniciat la roda de premsa el Sr. Raimond Blasi, Regidor del Districte de Sant Andreu, que s’ha mostrat content que “l’aprofundiment en teatre familiar i dansa refermi culturalment el barri de Sant Andreu de cara a la resta de la ciutat”. Tan és així que el SAT! ha decidit programar teatre familiar durant les primeres 3 setmanes de cada mes i dedicar la darrera a la programació de l’Espai Dansat!, el nom amb que han batejat la seva línia de dansa contemporània. Així doncs, han creat dues webs (www.sat-teatre.cat i www.espaidansat.cat), dos programes i materials diferents per a cada programació.

Segons Oscar Rodríguez, director del teatre, “l’especialització de la sala es recolza sobre quatre pilars bàsics: el valor i la qualitat, l’aprofundiment en la relació entre teatre i educació, accions de dinamització i sostenibilitat, i la vinculació amb els professionals del sector”. Entre setmana, són les escoles de primària i secundària de Barcelona i rodalies les que omplen cada cop més, any rere any, la platea del SAT!. Rodríguez ha fet un repàs a les companyies que presentaran o estrenaran espectacle i que, segons aquest programador especialista en arts escèniques per als més menuts, compleixen els paràmetres d’entreteniment, qualitat i educació que són bandera de la sala. Entre les propostes familiars hi ha l’estrena a Barcelona de “Els 3 ossos” de l’Estaquirot Teatre, “Càpsules” de Samfaina de Colors o de “Simplicissimus” de Roberto G. Alonso, així com propostes de companyies de fora de Catalunya com Markeliñe i la seva adaptació d’un conte de Saramago anomenada “L’illa desconeguda” o Los Titiriteros de Binéfar amb “Dragonci”. També tindrà la màgia de Charlie Mag, els titelles de Més Tumàcat, de la Companyia B o els de El Cau de l’Unicorn, “Hansel i Gretel, el musical” de La Roda Produccions, la presentació nou disc de la nova fornada de les Macedònia i el “Pinocchio” de Roseland Musical.

Thomas Noone, assessor artístic de dansa del SAT!, ha parlat de la programació de l’Espai Dansat!, que enguany es podrà gaudir un cop al mes i, per tant, de manera regular, amb companyies com CobosMika Company, que presentarà l’homenatge a Astor Piazzola “Tango” i l’espectacle de hip-hop i dansa contemporània per a joves “Scrakeja’t”, l’estrena del nou espectacle de Lali Ayguadé, ex-ballarina estrella d’Akram Khan o la presentació de “ME (Mobile/Evolution)” de la reconeguda ballarina escocesa Claire Cunningham, que estrena la temporada del teatre amb dues peces de dansa integrada. A més, Noone ha parlat de “la voluntat de fer que la dansa traspassi les parets del SAT!” i es tradueixi en un taller de dansa integrada amb Laura Jones (StopGAP) aquests dies, o un projecte coreogràfic d’Iliacán Companyia de Dansa amb ciutadans i barris de Barcelona o els tallers de dansa per a joves i professors d’educació física a les escoles, per part de Ludus Dance i dins la programació del festival Dansat. Enguany, el festival es tornarà a celebrar durant el mes de novembre, i comptarà amb companyies de l’Estat Espanyol com Chinabaus Danza o Proyecto Titoyaya.

A més a més el teatre acollirà l’entra de la III Edició dels Premis Dansacat –organitzats per l’APdC- el proper 20 de desembre a les 20h.