Actualitat

El Sâlmon, Festival d’Arts Vives de Barcelona, inicia nova etapa amb governança compartida

04/12/2020

Del 17 al 21 de febrer el festival SÂLMON inicia una nova etapa de curadoria compartida que s’estandrà durant dos anys i que inclou l’edició de 2021, una continuïtat en la programació de l’any i l’edició 2022.

Per primera vegada el festival està impulsat per quatre centres de creació d’arts vives de Barcelona: Antic Teatre, La Caldera, el Graner i La Poderosa, que acaren de manera conjunta la novena edició, en un moment crític per a la cultura. El model d’organització, horitzontal i col·lectiu, sorgeix de la voluntat de contribuir, d’una banda, a l’estabilitat d’un sector fràgil com el de les arts vives i, de l’altra, a lluitar contra la precarització agreujada per la crisi actual.


Així mateix, i també per primera vegada, els centres de creació impulsors del SÂLMON< 21 han decidit pensar el festival de manera conjunta amb un grup de curadores que s’encarregaran de la programació i la conceptualització tant de de les edicions de 2021 i 2022, com de la programació sostinguda durant tot aquest any. Les curadores són Sofia Asencio, Bea Fernández, Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez. S’incorpora també al Festival un rol de mediació artística i organitzativa, que assumeix Dianelis Diéguez, gestora cultural.

El festival segueix comptant amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura de Barcelona) i amb l’estreta col·laboració del Mercat de les Flors i Fabra i Coats – Fàbrica de Creació.