Actualitat

El projecte Te’n recordes? es presenta a la Biblioteca Francesc Candel

29/09/2016

El dijous 13 d’octubre, a les 19h, es farà una presentació del projecte a la Biblioteca Francesc Candel enfocada en l’àmbit de la dansa.

El passat juliol es va engegar el projecte Te’n recordes?, un projecte de catalogació social del MAE -Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques- de l’Institut del Teatre. Un dels objectius principals del MAE és la preservació de la memòria de les arts escèniques de Catalunya  i per  reeixir en aquest objectiu, ja fa temps que va apostar per la digitalització, documentació i difusió dels seus fons a la plataforma Escena Digital.

Ara ha fet un pas més, ha obert  Escena Digital a la ciutadania, per tal qui ho desitgi pugui millorar la informació dels registres de les seves  col·leccions. El projecte vol potenciar especialment la col·lecció de fotografies, més de 30.000 reportatges  que representen  més de mig milió de fotografies des de finals del segle XIX fins l’actualitat, i  que són la memòria de l’escena catalana.

Identificar els ballarins, actors,  dramaturgs, polítics… de més de mig milió de fotografies és una tasca inassolible per a qualsevol equip de treball, tant pel nombre de persones  que es necessitaria com per la formació i els coneixements que serien necessaris, només es pot fer amb l’ajut dels professionals, dels afeccionats, dels crítics, dels espectadors, etc.

Ajuda a construir la memòria de les arts escèniques catalanes i assisteix a la presentació del 13 d’octubre.

+ info a: colleccions.cdmae.cat/catalogacio_social