Actualitat

El projecte Nilak d’arts escèniques itinerants busca mecenatge

31/10/2018

El projecte Nilak de circ de teatre itinerant, una iniciativa que vol apropar la cultura i les arts escèniques a aquelles comarques catalanes que no tenen teatres, busca finançament a través d’una campanya de mecenatge.

El projecte es basa en el caràcter nòmada del circ, per tal de fer arribar sobretot el circ, però també les altres arts escèniques, a petits nuclis urbans que actualment no gaudeixen d’oferta d’arts escèniques.
Segons el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 26% de les comarques catalanes (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Lluçanès, Moianès, Montsià, Pallars Sobirà, Priorat, Terra Alta i Vall d’Aran) no tenen cap teatre.

Actualment la programació escènica contemporània es troba en grans nuclis urbans, per això Nilak vol arribar a totes les zones demogràfiques de Catalunya, apropant les noves dramatúrgies per facilitar-ne la visibilitat, en especial en aquelles comarques que no disposen d’instal·lacions teatrals.

En definitiva, la iniciativa permetrà obrir nous circuits de programació, donar visibilitat a les companyies residents a Catalunya i acostar la mirada de les arts escèniques contemporànies a tots els públics.
Més informació a: (https://www.ultimvals.com/nilak-circ-teatre-itinerant)
Pots col·laborar com a mecenes aquí.